„Telegram“ po įkūrėjo sulaikymo Prancūzijoje neigia pažeidusi ES įstatymus

  • Teksto dydis:

Susirašinėjimo platforma „Telegram“ po įkūrėjo Pavelo Durovo sulaikymo Prancūzijoje pareiškė, kad laikosi Europos Sąjungos (ES) įstatymų ir nepažeidė jokių taisyklių.

P. Durovas šeštadienio vakarą buvo sulaikytas Paryžiaus-Buržė oro uoste vykstant preliminariam tyrimui dėl „Telegram“ moderavimo stokos ir nepakankamo bendradarbiavimo su teisėsauga dėl prekybos narkotikais, sukčiavimo ir su vaikų išnaudojimu susijusių nusikaltimų šiame socialiniame tinkle, pranešė vietos žiniasklaida.

Sekmadienio vakarą „Telegram“ platformoje „X“ pareiškė, kad „laikosi ES įstatymų“, įskaitant Skaitmeninių paslaugų aktą (SPA), kurio tikslas yra užtikrinti, kad platformos operatyviai šalintų neteisėtą turinį.

„Absurdiška teigti, kad platforma ar jos savininkas yra atsakingi už piktnaudžiavimą ta platforma“, – tvirtino „Telegram“ ir pridūrė, kad P. Durovas „neturi ko slėpti ir dažnai keliauja Europoje“.

„Telegram“ jau kurį laiką sulaukia kaltinimų, kad neužima pakankamai stiprios pozicijos dėl neapykantos kalbos ir kitos neteisėtos veiklos. Bendrovė tikino, kad jos vykdomas moderavimas „atitinka pramonės standartus“ ir „nuolat tobulėja“.


Šiame straipsnyje: TelegramPavelas Durovasareštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių