Ukrainoje per metus nugriauta 1,3 tūkst. paminklų V. Leninui

  • Teksto dydis:

Ukrainoje vykdant dekomunizacijos įstatymą šiais metais buvo pakeisti beveik 51,5 tūkst. gatvių pavadinimai ir nugriauta kiek daugiau nei 1,3 tūkst. paminklų bolševikų revoliucijos lyderiui Vladimirui Leninui, pranešė Ukrainos nacionalinės atminties institutas.

„Ukrainoje išmontuoti 2 389 paminklai ir paminklinės lentos, iš kurių 1 320 – V.Lenino“, – rašoma antradienį instituto išplatintame pranešime ir pažymima, kad „po Rusijos Ukrainoje buvo likę daugiausiai „leninų“ viešose vietose“.

Pranešime taip pat nurodoma, kad 2016 metais Aukščiausioji Rada pagal dekomunizacijos įstatymą pakeitė 25 rajonų ir 987 gyvenviečių (tarp jų 32 miestų) pavadinimus. Nauji miestų bei kaimų pavadinimai buvo parinkti atsižvelgus į vietos gyventojų pasiūlymus.


Šiame straipsnyje: UkrainaLeninaspaminklaiRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
be reikalo griauna paminklus Leninui,juk jo dėka ir buvi įkūrta Ukraina,reikia žinoti savo šalies istoriją

Malynauskis

Malynauskis portretas
kumunistas galetu susivezti tuos paminklus i Gruto miska, vietos pakanka.O gal gris bolsevikai i valdzia ,maznes bizni prasukti!

Versti

Versti portretas
Seniai to bandito paminklus reikejo nuversti.Bet kai komunistai,kurie visi zydai uzeme valdzia Rusijoje,kaip ir ukrainoje isnaikino ne tik rusu inteligentija ,bet badu numarino virs 10 milijonu ukrainieciu. ir naikino krikscionybe. Dauk kam nedaeina,kodel krikscionybe buvo naikinama ir kas sukure ateizma,tai vis ta patys zydai,aukomis apsiskelbe,kad nereiketu uz savo nusikaltimus atsakyti. Stalinas,Marksas,Leninas kaip ir visi Sovietu valdzioje,be je ir dabar,zydeliai. Kaip jue gali buti aukos,kai jie patys valde ir visa mela platina per ju kontroliuojamaq spauda.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių