Ukrainos URM paneigė informaciją apie diskusijas dėl teritorinių nuolaidų

  • Teksto dydis:

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paneigė leidinio „The Financial Times“ šaltinių informaciją, jog esą Ukrainos užsienio reikalų ministras privačiuose susitikimuose JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose Niujorke diskutavo apie teritorinius kompromisus siekiant taikos.

Tai sakoma URM atstovo Georgijaus Tychijo komentaruose, praneša „Ukrinform“.

„Dalyvavau visuose užsienio reikalų ministro (Andrijaus) Sybihos susitikimuose Niujorke, ir nė viename iš jų nebuvo pasiūlymų, diskusijų ar net užuominų apie teritorinius kompromisus. Priešingai, ministro pozicija yra nepajudinama, ir jis pabrėžė jos elementus už uždarų durų. Negali būti jokių kompromisų dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo“, – sakė G. Tychijus.

Jis patikino, jog ministras visiems savo pašnekovams pareiškė, kad Taikos formulė yra vienintelis realus kelias į visapusę, teisingą ir tvirtą taiką, o principo „Nieko apie Ukrainą be Ukrainos“ turi būti griežtai laikomasi.

„The Financial Times“ šaltinių informacija apie ministro diskusijas dėl kompromisų yra tiesiog klaidinga, ir mums įdomu, kas apskritai yra suinteresuotas skleisti tokius melagingus naratyvus“, – pažymėjo Ukrainos URM atstovas.

Kaip rašė „The Financial Times“, remdamasis savo šaltiniais tarp Europos diplomatų, praėjusią savaitę dalyvavusių JT Generalinės Asamblėjos sesijoje Niujorke, naujasis Ukrainos užsienio reikalų ministras A. Sybiha per savo pirmąjį vizitą į JAV pasinaudojo privačiais susitikimais su kolegomis iš Vakarų, kad aptartų potencialius kompromisinius sprendimus, ir buvo pragmatiškesnis nei jo pirmtakas galimų derybų „žemė mainais į saugumą“ klausimu.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojederybospaliaubosteritorijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių