V. Putinas gyrė Rusijos ginklų pramonę už reikšmingai padidintą gamybą

Rusijos ginklų pramonė šiais metais reikšmingai padidino gamybą, ketvirtadienį per Karinės ir gynybos komisijos posėdį Sankt Peterburge sakė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Šiomis dienomis ginklų sektoriaus įmonės dirba ritmingai ir tiksliai, daro viską, kad aprūpintų ginkluotąsias pajėgas modernia ginkluote, technologijomis, amunicija ir įrangą, skirta specialiajai karinei operacijai“, – sakė jis, Kremliaus naudojama fraze pavadinęs Rusijos plataus masto invazija į Ukrainą.

Pernai Rusijos kariuomenė gavo 140 tūkst. dronų, o šiemet jų bus 1,4 mln., sakė V. Putinas ir ragino toliau didinti jų gamybą.

Dronai tapo vienu iš svarbiausių ginklų abiem šalims, naudojančioms juos žvalgybai, kovai su pėstininkais, šarvuočiais ir net prieš strateginius taikinius tolimame užnugaryje. Kinija rugsėjį įvedė didesnius dronų ir jų dalių eksporto apribojimus, tačiau iki tol tiek Rusija, tiek Ukraina kliovėsi iš dalies perdarytais Kinijos gamybos nepilotuojamais orlaiviais, ypač trumpojo nuotolio žvalgybai. Ir Kyjivas, ir Maskva dabar daug dėmesio skiria savo dronų vystymui.

V. Putinas pareiškė, kad iki 2030 m. bus įkurtos dar 48 dronų gamyklos, nes Rusija šioje srityje turi tapti nepriklausoma nuo užsienio šaltinių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą sakė, kad Kyjivo tikslas yra pagaminti bent 1 mln. dronų. Taip pat buvo pranešta, kad Rusijos invaziją nuo 2022 m. vasario atremianti Ukrainos kariuomenė liepą panaudojo daugiau nepilotuojamų orlaivių nei Rusijos pajėgos.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos ginklų pramonėVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių