V. Putinas pagrasino atnaujinti vidutinio nuotolio branduolinių ginklų gamybą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį pagrasino atnaujinti vidutinio nuotolio branduolinių ginklų gamybą, jei Jungtinės Valstijos patvirtins savo ketinimus dislokuoti raketas Vokietijoje ar bet kurioje kitoje Europos šalyje.

„Jei Jungtinės Valstijos įgyvendins tokius planus, mes laikysime save išsilaisvinusiais iš anksčiau priimto vienašališko moratoriumo dėl vidutinio ir trumpojo nuotolio smogiamųjų pajėgų dislokavimo“, – pareiškė V. Putinas per karinių jūrų pajėgų paradą Sankt Peterburge.

V. Putinas turėjo omenyje raketas, kurių veikimo spindulys yra nuo 500 iki 5 500 km ir kurios buvo uždraustos pagal Šaltojo karo laikų Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartį.

Vašingtonas 2019 metais pasitraukė iš šios sutarties, paaiškinęs savo sprendimą tuo, kad Rusija jos nesilaiko. Kremlius tuomet pareiškė, kad laikysis gamybos moratoriumo, jei Jungtinės Valstijos nedislokuos raketų per smogiamąjį atstumą nuo Rusijos.

Anksčiau šį mėnesį per NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Baltieji rūmai paskelbė, kad nuo 2026 metų Vokietijoje periodiškai dislokuos tolimojo nuotolio ginklų, įskaitant sparnuotąsias raketas „Tomahawk“.

V. Putinas pareiškė esą „svarbūs Rusijos administraciniai ir kariniai objektai“ patektų į tokių raketų, kurios „ateityje gali būti aprūpintos branduolinėmis galvutėmis, veikimo zoną.

„Ši situacija primena Šaltojo karo įvykius, susijusius su amerikiečių vidutinio nuotolio raketų „Pershing“ dislokavimu Europoje“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Anksčiau liepos mėnesį Kremlius įspėjo, kad dėl JAV raketų dislokavimo Vokietijoje Europos sostinės galėtų tapti taikiniais rusų raketoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> kacape

> kacape portretas
Šlapimu dvokiantis zombi, plunksna į užpakalį ir varyk ginti nacių klouno narkušos.

>"senjora"- kacape,

>"senjora"- kacape, portretas
išeik į gatvę ir garsiai pasakyk,kūr va nedamuštas.

> Pakrantę - Gaidžiu buvai Gaidys ir esi...

> Pakrantę - Gaidžiu buvai Gaidys ir esi... portretas
100
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių