Valstybės lėšų švaistymu apkaltintas buvęs Latvijos premjeras atsisakė parlamentaro mandato

  • Teksto dydis:

Latvijos Saeimos narys, buvęs šalies premjeras ir užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinis atsisakė parlamento nario mandato. Tai pranešė Latvijos televizija, remdamasi „Naujosios vienybės“ parlamentinės frakcijos vadovu Edmundu Jurevicu.

Darbą Saeimoje K. Karinis nutraukia nuo ketvirtadienio.

Pranešama, kad jis ketina dirbti privačiame sektoriuje.

Kovo mėnesį buvo paskelbta, kad Valstybės kontrolė, patikrinusi buvusio premjero K. Karinio specialiuosius skrydžius, aptiko ir neteisėto, ir netaupaus elgesio atvejų. Valstybės kontrolė padarė išvadą, kad iš valstybės biudžeto neteisėtai išleista ne mažiau kaip 221 566 eurai, o iš Europos Sąjungos Tarybos lėšų neekonomiškai panaudota ne mažiau kaip 323 688 eurai.

K. Karinis, eidamas ministro pirmininko pareigas, per pastaruosius trejus metus specialiais skrydžiais arba vadinamaisiais privačiais lėktuvais 18 kartų vyko į užsienį – 32 skrydžiams iš valstybės biudžeto išleista daugiau kaip 600 tūkst. eurų. Valstybės kanceliarijos duomenys, pateikti Latvijos televizijai, neįtikino, kad visos šios išlaidos buvo pagrįstos.

Kilus skandalui, K. Karinis balandžio 10 d. atsistatydino iš Užsienio reikalų ministerijos vadovo pareigų. Balandžio 25 d. Saeima grąžino jam deputato mandatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamera

Kamera portretas
Kada tuos parazitus pradės kišti i kalėjimus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių