Vengrijos URM: atsisakydamos atvykti pas mus Baltijos šalys demonstruoja blogą skonį

  • Teksto dydis:

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto pareiškė, kad Baltijos šalys demonstruoja blogą skonį atsisakydamos aukštu lygiu dalyvauti artėjančiuose susitikimuose jo šalyje, susijusiuose su Budapešto pirmininkavimu Europos Sąjungai.

„Manau, kad jie turi blogą skonį, nes būti Vengrijoje yra smagu ir džiugu, – trečiadienį interviu valstybinei rusų naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė P. Szijjarto. – Taigi jie turėtų atvykti pasimėgauti, bet jei jie nenori atvykti, ką mes galime padaryti?“.

Naujienų agentūra BNS ir kitos žiniasklaidos priemonės anksčiau liepą pranešė, kad Estija, Latvija, Lietuva, Švedija, Suomija ir Lenkija nusprendė nedalyvauti neoficialiuose susitikimuose Vengrijoje ministrų lygiu.

Taip šalys sureagavo į vengrų ministro pirmininko Viktoro Orbano neseniai įvykusį vizitą į Rusiją, kur jis susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu.

Formaliuose ES Tarybos posėdžiuose, kurie, nepaisant pirmininkaujančios šalies, vyksta Briuselyje, iš Lietuvos toliau dalyvaus ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgailėtinas vaizdelis

apgailėtinas vaizdelis portretas
Nacių liga šių valstybių režimo venose dar nepašalinta.

Lietuvė

Lietuvė portretas
Ger Peteri Siziijaro aš noriu kad mano šalis bendrautu su vengrija nes myli gerbia Orbana kas palaiko Orbana ir vengrus spauskit žalia

kauniete

kauniete portretas
GAL JUS PIRMA ATSIKLAUSKIT TAUTOS O JEIGU NUOSEDA NENORI DIRBTI ATSISTATYDINK NES TAUTA NIEKO NETURI PRIEŠ ORBANA IR VENGRIJA IR MANAU TAU NEDOVANOS TOKIOS ŠUNYBES MAT UKRAI NENORI TAI IR LIETUVA TURI NENORĖTI BAISU GYVENTI LIETUVOJE SU TAIS KARO KURSTYTOJAIS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių