Vokietija fiksuoja augantį „Baltarusijos maršrutu“ atvykstančių migrantų srautą

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius Vokietijos federalinė policija užfiksavo 2 215 migrantų, neteisėtai atvykusių vadinamuoju „Baltarusijos maršrutu“.

Šie žmonės buvo sustabdyti prie Vokietijos sienų su Lenkija ir Čekija. Per minėtą laikotarpį jų skaičius tolydžio didėjo: sausį buvo sulaikyti 26 asmenys, vasarį – 25, o kovą šis skaičius išaugo iki 412. Balandį neteisėtų migrantų skaičius siekė jau 861, o gegužę – 891.

Tačiau migracijos srautas vis dar menkesnis nei praėjusiais metais. Iki 2023 m. gegužės mėnesio pabaigos policija buvo užfiksavusi apie 6 000 neteisėtų atvykimų Baltarusijos maršrutu.

Europos Sąjunga (ES) kaltina Baltarusiją nuo 2021 metų tyčia lengvinant keliones migrantams iš krizės krečiamų šalių, daugiausia Artimųjų Rytų, – šalis duoda jiems vizas ir teikia logistinę pagalbą.

Privilioti į Baltarusiją migrantai vėliau siunčiami ES šalių, pavyzdžiui, Lenkijos, link. Briuselis tvirtina, kad taip bandoma destabilizuoti 27 šalių bloką, keršijant už ES sankcijas įvestas Baltarusijai dėl susidorojimo su demokratiją palaikančiais protestuotojais ir šalies prisidėjimo prie Rusijos invazijos į Ukrainą.

Daugelis šiuo maršrutu keliaujančių užsieniečių bando neteisėtai patekti į Vokietiją, didžiausios Europje ekonomikos šalį, per Lenkiją ir Čekiją.

Vokietijoje jie apgyvendinami tam skirtose įstaigos kol bus išnagrinėti jų prieglobsčio prašymai.

Lenkija pasienyje su Baltarusija pastatė 5,5 m aukščio tvorą, kurią saugo sargybiniai ir kameros. Nepaisant to, vis daugiau žmonių bando neteisėtai kirsti sieną – nuo metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užregistravo 16 500 tokių bandymų. Per tą patį 2023 m. laikotarpį sieną neteisėtai bandyta kirsti 11 200 kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
Jei Vokietija nebūtų pavirtus į unitazą, tai ir suskiai lietuviai ten neįsiveržtų. Visur, kur priima bile kokius nevykėlius, jau yra unitazas. Pabandykit gaut leidimą gyvent gerose šalyse- Kanadoj, Australijoj, Japonijoj, tada žinosit kaip į lietuvius žiūri.

ops

ops portretas
Jei negautų prieglobsčio, pilno išlaikymo ir didelių pašalpų, tai ir nesiveržtų. Už Vokietijoje duodamas pašalpas jie visą savo čiurkyną išlaiko.

Anonimas

Anonimas portretas
patys kalti ju dar dauges
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių