Vokietijos pramonė gegužę netikėtai gerokai susitraukė

  • Teksto dydis:

Vokietijos pramonės gamyba gegužę, palyginti su ankstesniu mėnesiu, sunyko 2,5 proc., penktadienį skelbia Federalinė statistikos tarnyba (Destatis).

Tai buvo antras susitraukimo kartas šiais metais ir didžiausias nuo 2022-ųjų pabaigos. Nuosmukis užfiksuotas po minimalaus (0,1 proc.) padidėjimo balandį ir prasilenkė su agentūros „FactSet“ kalbintų analitikų prognozėmis, kurios pranašavo augimą 0,2 procento.

Anot „Destatis“, stipriausią nuosmukį gegužę patyrė automobilių (5,2 proc.) ir statybų (3,3 proc.) sektoriai, bet susitraukė ir dauguma kitų sektorių, įskaitant elektros įrangos ir mechaninės inžinerijos.

Reaguodama į šiuos duomenis, Ekonomikos ministerija pareiškė, jog tikisi, kad pramonės augimas artimiausiais mėnesiais bus „gana nuosaikus“.

„Gamyba turėtų tik stabilizuotis, pasaulinei prekyba pamažu atsigaunant, o pramonės produkcijos paklausai didėjant  palaipsniui“, – teigiama pranešime.

Per metus (gegužę, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu) Vokietijos pramonė susitraukė 6,7 proc. – stipriausiai nuo 2020 metų rugpjūčio.


Šiame straipsnyje: vokietijapramonėrecesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai  portretas
Tegul dar daugiau finansuoja ukrų benderovcų fašistus, tai pradės didėti pramonė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių