Donecke prorusiški protestuotojai reikalauja referendumo dėl nepriklausomybės

  • Teksto dydis:

Rytų Ukrainoje esančiame Donecke maždaug 50 prorusiškų protestuotojų sekmadienį prasiveržė pro milicijos linijas ir įsiveržė į srities administracijos pastatą, iš įvykio vietos pranešė reporteriai.

Tie aktyvistai atsiskyrė nuo maždaug 2 tūkst. žmonių minios, kuri susirinko protestuoti pagrindinėje miesto aikštėje.

Išlaužę šoninio įėjimo vartus jie sugebėjo patekti į vidinį administracijos pastato kiemą. Jie skanduoja „Krymas, Donbasas, Rusija“. Kai kurie jų laiko Rusijos vėliavas.

Dar kelioms dešimtims aktyvistų per išdaužtą langą pavyko patekti į antrąjį 11 aukštų pastato aukštą. Jie pateko ant stogelio virš įėjimo į administraciją ir iškabino Rusijos vėliavas bei transparantą su užrašu „Donecko respublika“.

Pastatą saugo keli šimtai milicininkų, o pagrindinė mitinguotojų su vėliavomis, transparantais ir Georgijaus kaspinais minia liko aikštėje priešais pastatą.

Protesto akcija šiame daugiau kaip milijoną gyventojų turinčiame mieste prasidėjo sekmadienį vidurdienį.

Kaip ir per ankstesnius mitingus šiame smarkiai rusifikuotame pramoniniame mieste protestuotojai reikalauja referendumo dėl nepriklausomybės, tokio pačio, po kurio Rusija praėjusį mėnesį aneksavo Krymą.

Tuo tarpu Charkove, Laisvės aikštėje, vyksta du mitingai už referendumą dėl Ukrainos federalizacijos.

Dalis mitinguotojų su Rusijos trispalvėmis, Rusijos imperijos vėliavomis ir visuomeninio judėjimo „Borotba“ vėliavomis tradiciškai susirinko prie Lenino paminklo.

Kita dalis surengė improvizuotą sceną aikštės viduryje. Čia susirinko žmonės su visuomeninio judėjimo „Jugo-Vostok“ („Pietūs-Rytai“), Ukrainos komunistų partijos, Sovietų Sąjungos ir Rusijos vėliavomis. Jie taip pat laiko plakatus su užrašais „Rusija! Ukraina! Baltarusija! Viena liaudis! Viena istorija! Viena ateitis!“

Milicijos vertinimu, abiejose akcijose dalyvauja maždaug pusantro tūkstančio žmonių.


Šiame straipsnyje: DoneckasUkrainaprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Jokūbaitis

Vytautas Jokūbaitis portretas
AR NE PER DAUD APIE UKRAINĄ KALBAME.REIKIA PAS SAVE LIETUVOJE PASIŽIŪ RĖTI KAS DAROSI,KAIP NESISKAITOMA SU TAUTIEČIAIS.KAD IR PAŽIŪRĖTI TELEVIZIJOS KANALŲ IŠJUNGIMĄ NEPAKEITUS KITU.JUK MES MOKAME PINIGUS UŽ KANALŲ SKAIČIŲ,BET NENUSTEBČIAU JEI IR UŽ RODOMĄ "SNIEGĄ"REIKTŲ MOKĖTI.ČIA JAU IR VARTOTUOJU TEISĖS PAŽEIDIMAS ŠALIES MASTU.TAI KUR TA DEMOKRATIJA LIETUVOJE.KO TUO SIEKIAMA.MŪSŲ LIETUVOS ELITAS GYNA UKRAINIEČIUS,O SAVO TAUTOS NEMATO.

ir dar kartą tam to kuo greičiau

ir dar kartą tam to kuo greičiau portretas
būtina kariuomenę Ukrainos dislokuoti tuose Ukrainos miestuose, kuriuose privisę ruskių. Ir kuo greičiau. O visokių nenaudėlių savo tautos priešų yra visose šalyse, pvz., Lietuvoje, kurie rėkia ir isterikuoja, palaikydami rusiją. Taigi, tokių idiotų yra visur.Jie jau nebepagydomi, gal ir be pagalbos nusibaigs kur nors prie kremliaus prigludę. Ir tu, ruskių padlaižy, nusibaigsi kartu su tais idiotais.

to kuo greičiau

to kuo greičiau portretas
tavo vietoi buciau kur nors isidarbines,tavo slykstus lojimas jau visiems nusibodo-pilnas marazmas.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių