Gubernatoriaus žudikui įvykdyta egzekucija pakurstė įtampą

  • Teksto dydis:

Pakistanas pirmadienį pakorė buvusį policijos pareigūną, kuris buvo nuteistas dėl to, kad 2011 metais nužudė vieną gubernatorių, nepritardamas jo raginimams pakeisti šventvagystę apibrėžiantį įstatymą, kuriame už tokį nusikaltimą yra numatyta mirties bausmė.

Maliko Mumtazo Hussaino Qadri (Maliko Mumtazo Husaino Kadrio) egzekucija išprovokavo protestus keliuose miestuose – po to, kai dalis dvasinių ir politinių lyderių, taip pat kai kurios kovotojų grupuotės viešai išreiškė palaikymą nuteistajam.

Baiminantis galimo smurto proveržio, sostinėje Islamabade ir netoliese esančiame Ravalpindžio mieste buvo uždaryta daug mokyklų.

M.M.H.Qadri kartu su kitais pareigūnais buvo paskirtas saugoti sekuliarių pažiūrų Pandžabo provincijos gubernatorių Salmaną Taseerą (Salmaną Tasirą), kuris ragino suteikti malonę vienai krikščionei, penkių vaikų motinai, nuteistai myriop dėl šventvagiškų pasisakymų apie musulmonų pranašą Muhammadą (Muhamadą). S.Taseeras sakė esantis įsitikinęs, kad ši moteris nekalta.

Asmens sargybinis nušovė gubernatorių, o vėliau prisipažino jį nužudęs.

S.Taseeras ragino pakeisti Pakistano įstatymus, numatančius griežtas bausmes už šventvagystę, kuriais neretai piktnaudžiaujama, pasitelkiant juos tiek prieš musulmonus, tiek prieš religinių mažumų narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių