Turkijoje pradėtas policininkų, kaltinamų R. T. Erdogano šnipinėjimu, teismas

  • Teksto dydis:

Turkijos sostinėje Ankaroje penktadienį buvo pradėta teisti 13 buvusių policininkų, kurie yra kaltinami „blakių“ padėjimu siekiant pasiklausyti prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano), kai jis dar buvo premjeras, pokalbių.

Atsakovai kaltinami tuo, kad vykdė politinį šnipinėjimą ir padėjo jį vykdyti, be to, pažeidė valstybės pareigūnų privatumą, pranešė oficialioji Anatolijos naujienų agentūra.

Jei bus pripažinta jų kaltė, jie gali būti nuteisti kalėti iki 36,5 metų, priduriama pranešime. Uždarame teismo procese dalyvauja paties R.T.Erdogano advokatai.

Šis procesas yra susijęs su sensacingu korupcijos skandalu 2013 metų gruodį, kuris sukrėtė R.T.Erdogano vyriausybę bei jo aplinką ir buvo iš dalies paremtas susektais telefoniniais pokalbiais.

R.T.Erdoganas tuos tvirtinimus neigė ir sakė, kad įtarimus dėl kyšininkavimo galėjo išgalvoti jo nesutaikomas priešininkas, musulmonų dvasininkas Fethullah Gulenas (Fetchula Giulenas), kuris gyvena Jungtinėse Valstijose ir esą siekia nuversti jo vyriausybę.

Kaip rodo kaltinamasis aktas, policininkai yra kaltinami tuo, kad padėjo „blakių“ įvairiose vietose, kuriomis 2011 metais, dirbdamas premjero poste, naudojosi R.T.Erdoganas.

Pranešama, kad tos „blakės“ buvo paslėptos elektros kištukuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių