„Al Jazeera“: „Hamas“ politinio lyderio I. Haniyeh karstas nugabentas į Dohą

  • Teksto dydis:

Islamistų grupuotės „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės), žuvusio per oro antskrydį Teherane, karstas ketvirtadienį nugabentas į Dohą po viešų laidotuvių Irane, pranešė Katare įsikūręs naujienų tinklas „al Jazeera“.

Teheranas dėl jo žūties kaltina Izraelį.

I. Haniyeh, gyvenęs tremtyje Persijos įlankos valstybėje kartu su kitais palestiniečių grupuotės politinio biuro nariais, bus palaidotas Katare penktadienį po maldų didžiausioje Dohos Imamo Muhammado bin Abdo Wahhabo (Muhamado bin Abdo Vahabo) mečetėje.

Dohoje gyvenęs I. Haniyeh, kuris antradienį dalyvavo naujojo Irano prezidento Masoudo Pezeshkiano (Masudo Pezeškiano) inauguracijoje, buvo nužudytas ankstyvosiomis trečiadienio valandomis rezidencijoje Teherano šiaurėje, pranešė Irano revoliucinė gvardija.

Izraelis, kuris paprastai nei patvirtina, nei paneigia slaptas operacijas užsienyje, atsisakė komentuoti šį klausimą.

Po „Hamas“ politinio lyderio nužudymo A. Khamenei, kuris paprastai turi lemiamą balsą Irano politiniuose reikaluose, pareiškė, kad Teheranas jaučia pareigą atkeršyti už jo mirtį.

Trečiadienį Irano prezidentas socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad jo šalis gins savo teritorinį vientisumą ir privers atsakingus asmenis gailėtis dėl savo veiksmų.

Vis dėlto tarptautinė bendruomenė paragino sumažinti konflikto intensyvumą ir sutelkti dėmesį į ugnies nutraukimą Gazos Ruože.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių