Australijoje sulaikyta rusų kilmės kariškė, kaltinama šnipinėjusi Rusijai

  • Teksto dydis:

Australijoje suimti du šios šalies piliečiai rusai, kaltinami šnipinėjimu Maskvai, penktadienį pranešė federalinė policija.

40 ir 62 metų sutuoktinių pora kaltinama prieiga prie kariuomenės medžiagos, susijusios su nacionaliniu saugumu, ir ketinimu perduoti ją Rusijos valdžiai, sakoma Australijos policijos pranešime.

Pasak policijos, 40 metų moteris yra Australijos armijos eilinė. Pora ketvirtadienį buvo suimta savo namuose Brisbeno priemiestyje. Jiems pareikšti kaltinimai „dėl pasirengimo šnipinėjimui, už tai gresia laisvės atėmimo iki 15 metų bausmė“, sakoma pranešime.

Moteris per ilgalaikes atostogas slapta keliavo į Rusiją, iš ten nurodė savo vyrui, „kaip prisijungti prie jos oficialios darbo paskyros ir pasiekti konkrečią informaciją bei nusiųsti ją tiesiogiai į jos asmeninę elektroninio pašto paskyrą, kol ji yra Rusijoje“.

Policijos teigimu, „moteris ne kartą naudojosi savo Australijos gynybos pajėgų kredencialais, kad pasiektų neskelbtiną kariuomenės informaciją su intencija suteikti ją Rusijos valdžios institucijoms“.

Vis dar tiriama, ar slapti duomenys pasiekė Rusijos valdžios institucijas.

Kira Korolev ir jos 62 metų vyras Igoris, abu turintys Rusijos pasus, gyvena Australijoje daugiau nei 10 metų ir gavo Australijos pilietybę, pranešė pareigūnai. Kaltinamoji keletą metų Australijos gynybos pajėgose dirbo „informacinių sistemų technike“. Pasak policijos, moteris gavo Australijos pilietybę 2016 m., o jos vyras – 2020 metais.

Kol kas Rusijos ambasada Kanberoje šio bandymo šnipinėti nekomentavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
rusija išsigimėlių gamintoja ir kur jie be atsidurtų-jie 80-85% be-vil-tiš-ki. Juos tik į Mėnulį t.y. į nematomą jo pusę.

RICHARD

RICHARD portretas
kokios durnos kgb pasauliui primestos nesamones,,ji gime ruske,jos vaikai rusai ir tt ispane juk ji netaps niekad,,ka tas durnynas reiskia?,,,,rusu kilmes???rasykit aiskiai,,,,ruse

supuve rusai

supuve rusai portretas
ot urodai kacapai,senis lageri nusprogs,o boba bus tratinama 15 metu i visus galus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių