Baltarusijoje mirties bausme nuteistas vokietis paprašė A. Lukašenkos malonės

  • Teksto dydis:

Vokietis, kurį Baltarusijos teismas nuteisė mirties bausme, ketvirtadienį pasirodė televizijos eteryje ir paprašė malonės.

30-metis Rico Kriegeris buvo nuteistas pagal šešis Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnius birželio pabaigoje vykusiame slaptame teismo procese, anksčiau skelbė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

„Tikrai tikiuosi, kad prezidentas (Aliaksandras) Lukašenka man atleis ir suteiks man malonę“, – Baltarusijos visuomeninei televizijai pareiškė Vokietijos pilietis.

Jis tvirtino, kad 2023 m. spalį Ukraina paprašė jo nufotografuoti karinius objektus Baltarusijoje, be to, gavęs nurodymus, jis esą padėjo sprogstamąjį įtaisą ant geležinkelio linijos netoli Minsko.

„Labai gailiuosi dėl to, ką padariau, ir jaučiu palengvėjimą, kad nebuvo aukų“, – sakė jis ir pridūrė, jog Vokietijos vyriausybė jį neva „apleido“.

Remiantis informacija, pateikta socialinio tinklo „LinkedIn“ profilyje, kuris, anot „Viasna“, priklausė R. Kriegeriui, jis dirbo Vokietijos Raudonojo Kryžiaus mediku ir ginkluotu apsaugos pareigūnu JAV ambasadoje Berlyne.

Šaltinis Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje naujienų agentūrai AFP praėjusią savaitę teigė, kad ji ir ambasada Minske „atitinkamam asmeniui teikia konsulines paslaugas ir dėl jo kreipėsi į Baltarusijos institucijas“. Šaltinis pridūrė, kad „mirties bausmė yra žiauri ir nežmoniška bausmės forma, kurią Vokietija atmeta bet kokiomis aplinkybėmis“.

Žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ duomenimis, Baltarusija nuo 1991 m., kai atgavo nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos, įvykdė mirties bausmę maždaug 400-ams žmonių, tačiau užsienio piliečių egzekucijos yra retos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

batia dabar turės savo žmogų faterlande

batia dabar turės savo žmogų faterlande portretas
Va kaip reikia dirbti,o ne taip kaip pas mus -tiurma da baudos...KGb žėk kaip dirba-ruras užspaudę tyli ir neišduoda tatos dėl jo užslaptintų agentų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių