Slėpimasis po medžiu nepadėjo: žaibo smūgis sužeidė 17 žmonių, tarp jų – ir vaikai

Neeilinė nelaimė Čekijoje. Nuo prasidėjusios audros žmonės bandė slėptis po medžiu, kai tuo metu į jį trenkė žaibas. Septyniolika žmonių sužeista, tarp jų – dešimt vaikų. Kai kurių sužeistųjų būklė – sunki. 

Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtą renginį viename šiaurės Čekijos miestų sujaukė staiga prasidėjusi audra. Suaugę ir vaikai puolė slėptis po medžiais. Deja, ten jų laukė dar didesnė bėda – į vieną iš medžių trenkė žaibas. 

„Tai buvo baisus smūgis, suveikė sirenos, jaudinausi dėl savo mokinių, kurie buvo po medžiu. Nulėkiau ten ir kilo panika. Vaikai ieškojo savo mamų, o mamos ieškojo savo vaikų“, – pasakojo renginio dalyvė. 

Iš viso sužeista septyniolika žmonių. Tarp jų – dešimt vaikų nuo dviejų iki šešiolikos metų.  

„Ugniagesiai gelbėtojai padeda teikti iki medicininę pagalbą, taip pat dalyvauja kalnų gelbėtojai“, – pranešė ugniagesių atstovė Jaroslava Benešová.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kai kurių sužeistųjų būklė sunki. Buvo tokių, kuriuos prireikė gaivinti.  

„Nukentėjusiesiems buvo suteikta skubi pagalba, sunkiau sužeisti žmonės perkelti į gydymo įstaigas“, – teigė greitosios pagalbos atstovas Michaelas Georgievas. 

Vietos valdžia tikina, jei būtų žinojusi apie gresiančią audrą, renginį būtų surengusi kitą dieną.

„Deja, nė viena iš mūsų turimų prognozių nerodė tokios didelės audros“, – sakė vietos meras Lukáš Pohanka. 

Po smarkių liūčių prasidėjo potvyniai, kai kur keliai virto upėmis. Iš užlietų namų žmones prireikė gelbėti net sraigtasparniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.D

A.D portretas
'' nežvejok stiklo pluošto meškerėmis kai žaibuoja. Tokius dalykus žmonės turėtų žinoti. '' Ne stiklo pluosto , o anglies pluosto meskeremis pavojinga meskerioti zaibuojant , nes anglis yra laidininkas. Stiklo pluosto meskeres buvo tarybiniais laikais , bet jos buvo sunkesnes ir ne tokios lankscios. Tada vietinese parduotuvese tik tokias galejai rasti, o anglies pluosto galima buvo gauti tik is doleriniu ar cekiniu parduotuviu arba kas galejo atvezti is uzsienio. Dabar visur anglies pluosto meskeres , kazin ar kur nors dar kas pardavineja tas is stiklo pluosto.

D.

D. portretas
"BEPADĖJO"... Net pavadinimai subjauroti, sujaukti, tai ko tikėtisn iš straipsnių ?.. Man regis, dabartiniai žurnaliūgos ( NE žurnalistai") visai nebemoka lietuvių kalbos...

Romas

Romas portretas
Ryškia jaunos kartos žmonės, nebuvę nei skautais nei dar kokiais turistaujančiais. Niekados nestatyk palapinės po medžiu ir nesislėpk nuo audros. Lygiai taip pat kaip ir nežvejok stiklo pluošto meškerėmis kai žaibuoja. Tokius dalykus žmonės turėtų žinoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių