Britų žvalgyba: šiuo metu Ukrainoje dislokuota per 30 tūkst. Rusijos gvardijos kareivių

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Ukrainoje yra dislokuota daugiau nei 30 tūkst. Rusijos nacionalinės gvardijos narių, sakoma atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.

„Labai tikėtina, kad Ukrainoje šiuo metu yra dislokuota daugiau nei 30 tūkst. „Rosgvardijos“ (Rusijos nacionalinės gvardijos) narių. Beveik neabejojama, kad dauguma jų vykdo saugumo operacijas užnugario zonoje, tik keli padaliniai dalyvauja kovose fronto linijoje“, – sakoma suvestinėje.

Ministerija priduria, kad pagrindinis „Rosgvardijos“ kovinis vienetas, 116-oji specialiosios paskirties brigada, greičiausiai susideda iš trijų kariuomenės pulkų, turinčių prieigą prie tankų, pėstininkų kovos mašinų ir artilerijos.

„Beveik tikra, kad nuo 2024 m. pradžios „Rosgvardija“ mėgino padidinti savo pajėgas fronte, įtraukdama Rusijos nereguliarias formuotes. 2024 m. gegužę „Rosgvardija“ sėkmingai integravo Donecko liaudies respublikos batalioną „Vostok“. Labai tikėtina, kad susitarimas dėl „Wagner“ pajėgų įtraukimo į „Rosgvardijos“ 1-ąjį savanorių korpusą nutrūko 2024 m. kovą“, – sakoma britų ministerijos pranešime.


Šiame straipsnyje: Rosgvardijakaras Ukrainojeokupacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių