Dvejų metų berniukas buvo mirtinai sutraiškytas migrantų laive, bandžiusiame perplaukti Lamanšą

Dvejų metų berniukas buvo mirtinai sutraiškytas, o keli suaugę migrantai žuvo per dvi atskiras tragedijas, įvykusias tą pačią naktį, kai jų perpildyti laivai bandė perplaukti Lamanšo sąsiaurį į Didžiąją Britaniją, šeštadienį pranešė Prancūzijos pareigūnai.

Vaikas buvo rastas be gyvybės ženklų perpildytoje valtyje, kai šeštadienio rytą migrantai iškvietė pagalbą. Prie Boulogne-sur-Mer krantų šiaurinėje Prancūzijoje rastme laive plaukė beveik 90 žmonių ir sugedo variklis. Berniuko išgelbėti nepavyko, žurnalistams sakė regiono prefektas.

Remdamasis pirmine informacija, Boulogne-sur-Mer prokuroras Guirecas Le Brasas sakė, kad vaikas, gimęs Vokietijoje iš somalietei motinai, buvo mirtinai sutraiškytas.

Prancūzijos pareigūnai paėmė dar 14 migrantų, įskaitant 17-metį paauglį, kuris dėl kojų nudegimų buvo paguldytas į ligoninę, pranešė pareigūnai. Kiti keleiviai tęsė kelionę.

Prancūzijos valdžios institucijos teigia, kad bando sulaikyti žmones ir neleisti jų į vandenį, bet saugumo sumetimais nesikiša, kai jie jau išplaukia, išskyrus gelbėjimo tikslus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių