Etiopijoje nuošliauža nusinešė mažiausiai 146 žmonių gyvybes

  • Teksto dydis:

Atokioje pietų Etiopijos vietovėje nuslinkus nuošliaužai, žuvo mažiausiai 146 žmonės, antradienį pranešė vietos pareigūnas, perspėdamas, kad šis skaičius gali dar padidėti.

Nelaimė įvyko pirmadienį apie 10.00 val. ryto po smarkių liūčių Gofoje – kalnuotoje Pietų Etiopijos regioninės valstijos vietovėje.

„Žuvusiųjų dėl staigios žemės nuošliaužos, įvykusios Gofos zonos Geze-Gofos rajone, skaičius perkopė 146“, – sakoma Gofos zonos komunikacijos reikalų departamento pranešime, kuriame cituojamas vietos pareigūnas Habtamu Fetena.

Habtamu sakė, kad rasti 96 vyrų ir 50 moterų kūnai, ir pridūrė, kad paieškos „intensyviai tęsiamos“, taip pat įspėjo, kad žuvusiųjų skaičius gali augti.

Vietos valdžia pirmadienį buvo nurodžiusi 55 žuvusiųjų skaičių, tačiau dėl regiono atokumo informacijos apie nelaimę yra nedaug.

Pirmadienį vietos valdžia feisbuke paskelbė nuotraukų, kuriose matyti didelės žmonių minios prie viską nuniokojusios raudonų žemių krūvos, žmonės plikomis rankomis kasa žemes ieškodami išgyvenusiųjų, o oficialių gelbėjimo tarnybų nėra.

Gofos zona yra maždaug už 450 km nuo sostinės Adis Abebos, t. y. apie 10 valandų kelio, ir į šiaurę nuo Mazės nacionalinio parko.

Etiopija, antra pagal gyventojų skaičių (120 mln.) Afrikos šalis, yra labai pažeidžiama klimato nelaimių, tokių kaip potvyniai ir sausros.

Ši pietinio regiono vietovė ir anksčiau yra patyrusi tragiškų nuošliaužų. 2018 metais po dviejų atskirų nuošliaužų, įvykusių per vieną savaitę, ten žuvo mažiausiai 32 žmonės.


Šiame straipsnyje: Etiopijanuošliaužaaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių