IOM: prie Mauritanijos krantų apvirtus valčiai žuvo mažiausiai 15 migrantų

  • Teksto dydis:

Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) ir vietos šaltiniai trečiadienį pranešė, kad prie Mauritanijos krantų apvirtus valčiai žuvo mažiausiai 15 migrantų, o dar dešimtys dingo be žinios.

„Esame labai nuliūdinti dėl 15 migrantų žūties ir daugiau nei 195 žmonių dingimo jūroje apvirtus laivui Nuakšote“, – socialiniame tinkle „X“ teigė IOM.

Mauritanijos pakrančių apsaugos pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad nelaimė įvyko pirmadienį ir kad buvo rasti mažiausiai 25 kūnai, išgelbėti 103 žmonės, o dešimtys dingo be žinios.

„Maždaug 300 žmonių įsėdo į pirogą Gambijoje ir praleido septynias dienas jūroje, kol 2024-ųjų liepos 22 dieną valtis apvirto netoli Nuakšoto“, – sakoma IOM pranešime.

Organizacija pridūrė, kad Mauritanijos pakrančių apsauga išgelbėjo 120 žmonių, o dingusiųjų vis dar ieškoma.

„Iš išgyvenusiųjų 10 žmonių buvo skubiai nukreipti į ligonines medicininei priežiūrai, taip pat buvo identifikuoti keturi nelydimi ir atskirti vaikai“, – sakė IOM.

Tą pačią dieną Panamos pasienio policija pranešė, kad 10 migrantų nuskendo upėje netoli šios Centrinės Amerikos šalies pakrantės sienos su Kolumbija.

Migrantai žuvo dėl upės potvynio, o jų kūnai buvo aptikti atokioje Kareto bendruomenėje, sakoma pasienio policijos SENAFRONT pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių