Italijos regionas iš dalies atsidūrė po vandeniu: žuvo žmogus

  • Teksto dydis:

Italijos šiaurės rytų Emilijos-Romanijos regionas sekmadienį po smarkios nakties liūties vėl iš dalies atsidūrė po vandeniu, o per potvynį žuvo vienas žmogus.

Lygumose esantį regioną dar praėjusį mėnesį siaubė ekstremalūs orai.

Ugniagesiai pranešė, kad rado dingusio žmogaus kūną Botegino di Cokoje, esančioje į pietus nuo Bolonijos. Žiniasklaida nurodė, kad auka – 20 metų vyras, kurio automobilį nunešė vandens srautas.

Bolonijos mieste ir netoliese esančiose vietovėse per vieną dieną iškrito apie 175 mm lietaus, palyginti su viso spalio mėnesio 70 mm vidurkiu, pranešė regiono institucijos.

Bolonijoje ir keturiose šiaurės rytų lygumų provincijose iki sekmadienio vidurnakčio buvo paskelbtas „raudonasis pavojus“, nors liūtys nusilpo.

„Dėl nepaprastai gausaus lietaus buvo užtvindyta daug Bolonijos rajonų, užlietos miesto gatvės, o kanalizacijos ir drenažo tinklai nesugebėjo sugerti vandens“, – sakoma institucijų pranešime.

Bolonijos mokyklos pirmadienį bus uždarytos, pranešė miesto savivaldybė.

Ugniagesiai paskelbė iš sraigtasparnio padarytas nuotraukas, kuriose matyti, kad šalia Bolonijos esantys dideli žemės ūkio paskirties plotai iš dalies apsemti vandens.

Per naktį buvo evakuota daugiau kaip 2,1 tūkst. žmonių, o apie 15 tūkst. gyventojų liko be elektros. Sekmadienio popietę elektros dar neturėjo apie 4 tūkst. žmonių, pranešė regiono valdžia.

Iš krantų išsiliejo Reno, Encos ir Sekijos upės bei jų intakai ir su gretimi upeliai, o institucijos įspėjo, kad kalvotose ir kalnuotose vietovėse gali kilti nuošliaužų.

15 vandens kelių „viršijo pavojaus slenkstį“, o aštuonios upės peržengė 3-iąjį aukščiausio vandens lygio pavojaus lygį, pranešė regionas.

Regiono valdžia teigė, kad kai kuriose upėse užfiksuotas aukštesnis lygis nei 2023 metų gegužę, kai vietovę nusiaubė stiprios liūtys, potvyniai ir nuošliaužos, nusinešusios 17 žmonių gyvybių.

Tas potvynis buvo apibūdintas kaip didžiausias Italijoje per pastarąjį šimtmetį.

Rugsėjį audra „Boris“ taip pat smogė šiam regionui ir sukėlė naują potvynių bangą regione.

Ekspertai teigia, kad dėl klimato kaitos, kurią lemia žmogaus veikla, dažnėja ir intensyvėja ekstremalūs meteorologiniai reiškiniai, tokie kaip liūtys ir potvyniai.


Šiame straipsnyje: potvynispotvynis Italijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių