Izraelio pajėgos smogė mečetei Vakarų Krante

  • Teksto dydis:

Izraelis surengė oro antskrydį prieš mečetę Vakarų Krante ir, jo pačio duomenimis, nukovė „Hamas“ bei „Islamo džihado“ teroristus. Al Ansa mečetę Dženine „teroristai naudojo kaip vadavietę išpuoliams planuoti ir kaip bazę jiems vykdyti“ pranešė Izraelio radijas. Teroristai, į kuriuos taikytasi, esą praėjusiais mėnesiais surengė „virtinę teroristinių išpuolių ir rengė dar vieną teroristinę ataką“.

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad teroristai buvo neutralizuoti, tačiau nei žuvusiųjų skaičiaus, nei tapatybės nenurodė. Raudonasis Pusmėnulis Dženine pranešė, kad žuvo vienas žmogus ir trys buvo sužeisti. Kitais duomenimis, žuvusiųjų yra du.

Tankiai apgyvendintas Dženino miestas ir čia esanti pabėgėlių stovykla su 17 tūkst. žmonių jau daug metų laikoma radikalių palestiniečių centru. Čia savo įtaką smarkiai išplėtė ne tik Gazos Ruožą kontroliuojantis „Hamas“ judėjimas, bet ir „Islamo džihadas“ bei kitos grupuotės. Jas daugiausiai finansuoja Iranas.

Izraelio kariuomenė: „Hezbollah“ gali įtraukti Libaną į karą

Izraelio kariuomenė sekmadienį pareiškė, kad kovotojų grupuotės „Hezbollah“ atakos gali įvelti Libaną į karą. 

Šis pareiškimas nuskambėjo po to, kai atsinaujino tarpvalstybinis susišaudymas, sukėlęs baimę, kad gali kilti platesnio masto konfliktas.

„Hezbollah“ (...) įtraukia Libaną į karą, iš kurio nieko negaus, bet gali daug prarasti“, – perspėjo Izraelio kariuomenės atstovas Jonathanas Conricusas (Džonatanas Konrikusas).

„Jie eskaluoja situaciją“, – pridūrė jis.

Sirijos žiniasklaida: Izraelio oro antskrydžiai sutrikdė pagrindinių oro uostų veiklą

Izraelio oro antskrydžiai sekmadienį sutrikdė dviejų pagrindinių Sirijos oro uostų veiklą, pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi kariniu šaltiniu.

Nors Izraelio oro antskrydžiai ne kartą sutrikdė skrydžius vyriausybės kontroliuojamuose sostinės Damasko ir šiaurinio Alepo miesto oro uostuose, tai jau antras kartas, kai nuo Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karo pradžios šie objektai buvo atakuojami tuo pat metu.

„Apie 5. 25 val. (vietos ir Lietuvos laiku) priešas iš Izraelio surengė (...) oro ataką (...) prieš Damasko ir Alepo tarptautinius oro uostus, žuvo civilis Damasko oro uosto darbuotojas, dar vienas buvo sužeistas“, – sakoma karinio šaltinio išplatintame pranešime, kuris buvo perduotas Sirijos valstybinei naujienų agentūrai SANA.

„Oro uostų kilimo ir tūpimo takams padaryta materialinė žala, todėl jie nebegalėjo būti naudojami“, – priduriama pareiškime.

Kiek vėliau Susisiekimo ministerija nurodė, kad skrydžiai buvo nukreipti į Latakijos oro uostą.

Pasak kariuomenės šaltinio, „vienu metu“ buvo smogta „iš Viduržemio jūros regiono į vakarus nuo Latakijos ir iš okupuotų Sirijos Golano kalnų“.

Spalio 12 dieną Sirija pranešė, kad dėl vienu metu surengtų atakų neveikė Damasko ir Alepo oro uostai.

Praėjusį savaitgalį Izraelis atakavo Alepo oro uostą. Per išpuolį buvo sužeisti penki žmonės. Pasak valdžios institucijų, tąkart oro uosto veikla buvo laikinai sustabdyta.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje Izraelis surengė šimtus oro antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir Libano „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos pajėgų pozicijas.

Izraelis retai komentuoja atskirus savo smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui, kuris remia Damaską, plėsti savo įtakos šioje šalyje.


Šiame straipsnyje: IzraelisVakarų krantasHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
matosi is kom kaip valdziagyviai lend i sikna teroristam be tevynes nezin is kokio faro pozemio atsiradusius ?

tik

tik portretas
kazin kas d teroristai ? ar tie kuriuos jav nepalaiko? tai gal nejuokaukit pppz=0

nuomonė

nuomonė portretas
Naikinti teroristus.Sėkmės Izraeliui
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių