JAV gynybos sekretorius įsakė paspartinti lėktuvnešių grupės atvykimą į Artimuosius Rytus

  • Teksto dydis:

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas įsakė paspartinti lėktuvnešių grupės atvykimą į Artimųjų Rytų regioną, sekmadienį pranešė Pentagonas.

Teigiama, kad šiuo pranešimu išreiškiama parama Izraeliui, pagrindiniam JAV sąjungininkui, didėjant baimei, kad Artimuosiuose Rytuose gali įsiplieksti naujas konfliktas.

Įtampa regione auga po to, kai praėjusią savaitę per numanomus Izraelio smūgius buvo nužudytas grupuotės „Hezbollah“ aukšto rango vadas Libane ir islamistų judėjimo „Hamas“ vyriausiasis politinis lyderis Irane. Abi grupuotes remia Iranas.

Pentagono atstovas generolas majoras Patas Ryderis nurodė, kad gynybos sekretorius įsakė lėktuvnešio „USS Abraham Lincoln“ vadovaujamai smogiamajai grupei su naikintuvais F-35 „pagreitinti tranzitą“ į regioną.

Sekmadienį L. Austinas surengė derybas su Izraelio kolega Yoavu Gallantu. P. Ryderis pridūrė, kad gynybos sekretorius taip pat įsakė JAV povandeniniam laivui „USS Georgia“ atvykti į regioną.

Pentagono atstovas sakė, kad per pokalbį L. Austinas ir Y. Gallantas aptarė „civilinių aukų mažinimo svarbą, pažangą siekiant paliaubų ir Gazos ruože laikomų įkaitų išlaisvinimo“, taip pat pastangas atgrasyti su Iranu susijusias grupuotes nuo agresijos regione.

Praėjusią savaitę JAV paskelbė, kad stiprins savo gynybinius pajėgumus Artimuosiuose Rytuose ir dislokuos papildomų karo laivų ir naikintuvų.

Karas Gazoje prasidėjo „Hamas“ išpuoliu, per kurį žuvo 1 198 žmonės, daugiausia civiliai, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiais.

Palestiniečių kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 111 vis dar laikomi Gazoje, įskaitant 39, Izraelio kariuomenės teigimu, žuvusius.

Per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją Gazos Ruože žuvo mažiausiai 39 790 žmonių, sako „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija, kuri nepateikia išsamios informacijos, kiek žuvo kovotojų, o kiek – civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Vieni teroristai lekia į pagalbą kitiems teroristams.

Idomu

Idomu portretas
Pirmoje eileje siusti pagalba kovojanciai Ukrainaai ,o ne vika ka turi JAV Izraeliui ,gana tyciotis is uuuuuuuuuuuuuuuUkrainos Kodel taip elgiasi JAV ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių