JAV Slaptosios tarnybos direktorė: mums nepavyko apsaugoti D. Trumpo

  • Teksto dydis:

JAV Slaptosios tarnybos direktorė Kimberly Cheatle (Kimberli Čitl) pirmadienį pripažino, kad agentūrai nepavyko įvykdyti savo misijos apsaugoti buvusį prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir užkirsti kelią pasikėsinimui į jo gyvybę.

„Slaptosios tarnybos oficiali misija yra apsaugoti mūsų tautos lyderius“, – kalbėdama Atstovų Rūmų Priežiūros ir atskaitomybės komitete sakė K. Cheatle.

„Liepos 13 dieną mums nepavyko“, – kalbėjo K. Cheatle, sulaukianti vis daugiau raginimų atsistatydinti.

„Kaip Jungtinių Valstijų slaptosios tarnybos direktorė prisiimu visą atsakomybę už bet kokį saugumo pažeidimą“, – pareiškė ji.

K. Cheatle sakė, kad pasikėsinimas į D. Trumpą, kuris, kalbėdamas per kampanijos mitingą, buvo lengvai sužeistas į ausį, buvo „svarbiausia Slaptosios tarnybos nesėkmė per pastaruosius dešimtmečius“.

Respublikonų kandidatas į prezidentus D. Trumpas liepos 13-ąją išgyveno bandymą jį nužudyti per kampanijos mitingą Batleryje Pensilvanijoje. Į jį nuo vieno iš aplinkinių stogų šaudė 20 metų šaulys Thomas Matthew Crooksas (Tomas Metjus Kruksas).

Th. M. Crooksą nušovė Slaptosios tarnybos snaiperis, praėjus 26 sekundėms po pirmojo iš aštuonių šūvių.

Tyrėjai nustatė, kad šaulys, gyvenęs mieste, esančiame maždaug 80 kilometrų nuo Batlerio, veikė vienas. Pareigūnams nepavyko nustatyti jokių tvirtų ideologinių ar politinių jo polinkių.

Per šaudymą buvo sunkiai sužeisti du mitingo dalyviai, o 50 metų ugniagesys Corey Comperatore'as (Koris Komperatoras) iš Friporto Pensilvanijoje neteko gyvybės.

D. Trumpo kruvinu veidu, išdidžiai keliančio kumštį į viršų, kai Slaptosios tarnybos agentai skubiai veda jį nuo scenos, nuotraukos tapo simboliu ir suteikė naują galingą postūmį jo šalininkams.

Priežiūros ir atskaitomybės komiteto pirmininkas respublikonas Jamesas Comeris (Džeimsas Kameris), pradėdamas svarstymą dėl pasikėsinimo į D. Trumpą, sakė, kad „šios tragedijos buvo galima išvengti“.

„Tvirtai tikiu, direktore Cheatle, kad jūs turėtumėte atsistatydinti“, – pridūrė jis.

„Slaptosios tarnybos apsauginė misija yra apsaugoti JAV ir atvykstančius pasaulio lyderius bei apsaugoti JAV rinkimus, saugant kandidatus ir nominuotuosius“, – kalbėjo J. Comeris.

„Slaptoji tarnyba negali klysti, tačiau liepos 13 dieną ir likus kelioms dienoms iki mitingo ji tai padarė“, – sakė jis.

„Slaptoji tarnyba turi tūkstančius darbuotojų ir nemažą biudžetą, tačiau dabar ji tapo nekompetencijos veidu“, – teigė kongresmenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia:-- reikia n o r ė t i , kad pavyktų, šiuo

pirmiausia:-- reikia n o r ė t i , kad pavyktų, šiuo portretas
atveju,galimai , buvo vykdomas sąmokslas n u ž u d y t i TRAMPĄ-- užsakovas BADENO k l i k a .

surezisuotas

surezisuotas  portretas
spektaklis,kam reikejo nukept sauli,kai jo šoviniu Detuve buvo tuscia ?

Marazmas

Marazmas portretas
Šou.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių