JAV žurnalisto E. Gershkovichiaus teismo procesas Rusijoje artėja prie pabaigos

  • Teksto dydis:

Teismui pradėjus nagrinėti baigiamąsias kalbas, Rusijoje kalinamo ir šnipinėjimu kaltinamo „The Wall Street Journal“ žurnalisto Evano Gershkovichiaus teismo procesas penktadienį įžengė į paskutinę fazę.

Prokuratūra teigia, kad kaltinimai, pareikšti per Jekaterinburge birželio 26 d. prasidėjusį procesą už uždarų durų, yra neabejotinai įrodyti.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad 32 metų E. Gershkovichiui gresia iki 20 metų kalėjimo, jei bus pripažintas kaltas. Jis ir jo darbdavys kaltinimus neigia. Spaudos laisvės gynėjai, žiniasklaidos priemonės visame pasaulyje ir JAV vyriausybė taip pat pasmerkė Rusijos vykdomą E. Gershkovichiaus baudžiamąjį persekiojimą, vadina kaltinimus išgalvotais ir reikalauja jį paleisti.

Neaišku, kada bus paskelbtas nuosprendis, tačiau teismo stebėtojų teigimu, jis neabejotinai bus apkaltinamasis ir gali būti paskelbtas jau penktadienį. Ketvirtadienį, antrąją bylos nagrinėjimo dieną, teismo atstovas sakė, kad kaltintojų ir liudytojų parodymai pateikti ir baigti.

E. Gershkovichius buvo suimtas 2023 m. kovą. Rusija jį apkaltino JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) pavedimu rinkus informaciją apie „Uralvagonzavod“ rgamyklą Nižnij Tagile, esančiame už 130 kilometrų į šiaurę nuo Jekaterinburgo.

E. Gershkovichius, kaip ir daugelis Vakarų žurnalistų, Rusijoje dirbo turėdamas Maskvos užsienio reikalų ministerijos akreditaciją. Neseniai Kremlius pranešė, kad vyksta derybos dėl E. Gershkovichiaus iškeitimo į JAV kalinamus rusus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
ivan gerskov,,,,ruskij mir

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Teist ir sodint ta jankių imperijalistų padugnę mažiausiai 20 metų, kad atšoktų fantazijos šnipinėti, teisingai daro RUSIJOS pareigūnai

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel mums turi rupet kazkokiu susmirdusiu jav snipu reikalai Rusijoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių