Koronaviruso aukų skaičius Kinijoje perkopė 300

  • Teksto dydis:

Kinijoje patvirtintų naujojo koronaviruso protrūkio aukų skaičius padaugėjo iki 304-ių, parodė sekmadienį paskelbti oficialūs duomenys.

Protrūkio labiausiai paveiktos Hubėjaus provincijos sveikatos apsaugos komisija kasdien skelbiamame pranešime informavo apie 45 naujas aukas ir apie 1,921 tūkst. naujų patvirtintų užsikrėtimo atvejų.

Remiantis centrinės vyriausybės anksčiau paskelbtais duomenimis, bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje jau viršijo 13,7 tūkstančio.

Epidemijos židiniu tapo pagrindinis Hubėjaus provincijos miestas Uhanas – gruodį pirmieji užsikrėtimo atvejai buvo nustatyti žmonėms, kurie lankėsi šiame didmiestyje veikiančiame turguje, kur prekiaujama laukiniais gyvūnais ir jų mėsa.

Užkratas išplito po visą šalį ir už jos ribų, nes viruso protrūkis sutapo su Kinijoje švenčiamų Naujųjų metų pagal mėnulio kalendorių laikotarpiu, kai daugybė gyventojų leidžiasi į keliones.

Galiausiai, virusui išplitus daugiau kaip dviejose dešimtyse šalių, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė tarptautinio lygio ekstremalią padėtį.

Uždarytas miestas

Vendžou miestas Kinijos rytuose sekmadienį apribojo gyventojų judėjimą ir uždarė kelius, ėmęsis griežčiausių apsaugos priemonių iš visų šalies gyvenviečių, esančių už mirtino koronaviruso epicentre atsidūrusios Hubėjaus provincijos ribų.

Apie 9 mln. gyventojų turinčio miesto valdžia paskelbė, jog išeiti įsigyti būtinų prekių kas dvi dienas leidžiama tik vienam kiekvieno namų ūkio nariui. Taip pat buvo uždaryti 46 kelių rinkliavos surinkimo postai.

Džedziango provincijoje iki šiol buvo patvirtintas 661 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, įskaitant 265 atvejus Vendžou.

Miestas, kuris yra už daugiau nei 800 kilometrų nuo Uhano – protrūkio epicentro, – taip pat atšaukė viešuosius renginius ir uždarė viešąsias vietas, kaip antai baseinus, kino teatrus ir muziejus.

Taip pat buvo sustabdyta Vendžou metro linija ir viešasis transportas bei tarp provincijų kursuojančių autobusų eismas.

Mokyklos ir universitetai bus uždaryti bent iki kovo 1 dienos, o įmonės turėtų atnaujinti darbą tik po vasario 17-osios, nurodė miesto valdžia. Tačiau valdžios institucijos ir administracijos skyriai pradės dirbti vasario 9-ąją.

Ligoninę kontroliuos kariuomenė

Kinijoje baigiamą įrengti lauko ligoninę, kurioje bus gydomi ligoniai mirtino koronaviruso epidemijos epicentre, kontroliuos kariuomenė, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Ligonius Uhane įrengtoje 1 tūkst. lovų ligoninėje, pavadintoje „Ugnies dievo kalnas“, gydys apie 1,4 tūkst. karo medikų.

Pasak žiniasklaidos, pirmuosius pacientus ligoninė priims pirmadienį, praėjus vos 10 dienų nuo statybos pradžios.

Oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, jog daugelis naujosios ligoninės darbuotojų dalyvavo kovoje su kitu koronavirusu, SARS (ūminiu kvėpavimo takų sindromu), kuris žemyninėje Kinijos dalyje ir Honkonge 2002–2003 metais nusinešė maždaug 650 žmonių gyvybes.

Uhano mieste, kuris yra tapęs naujojo koronaviruso protrūkio epicentru, statoma ir antroji laikinoji ligoninė, pavadinta „Griaustinio dievo kalnu“. Ši 1,6 tūkst. lovų ligoninė ligonius pradės priimti ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedukas

Diedukas portretas
pasididinau sita nuotrauka ir kai neklausys gasdinsiu anukus ,uzmausiu ir jiems tokius konoro bambalius ant galvos ,bus jiems tyciotis is viruso.

...

... portretas
Mirė tie kurie prieš tai po ES blaškės... :s

Kinijoj

Kinijoj  portretas
300,, jau bloga darosi nuo tu nesamoniu ,kaip bus 300000,va tada jau pradekit rasyt ir tai kinams ner daug ,kad Lietuvoj suprasciau 300,kas cia vyksta ,idomu ,idomu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių