Kyjivas apkaltino Rusijos pajėgas nukirtus galvą ukrainiečių kariui

Kyjivas antradienį apkaltino Rusijos pajėgas nukirtus galvą ukrainiečių karininkui rytiniame Donecko regione – tai naujausias Ukrainos prokurorų kaltinimas Maskvai dėl smurto.

„Vykdydami oro žvalgybą vienoje iš kovinių pozicijų Donecko srityje, Ukrainos kariškiai aptiko suniokotą Ukrainos gynybos pajėgų šarvuotį. Jame buvo nukirsta ukrainiečių gynėjo galva“, – socialiniame tinkle paskelbė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Generalinis prokuroras Andrijus Kostinas teigė, kad Volnovachos rajone veikiančioms Rusijos pajėgoms buvo įsakyta neimti ukrainiečių karių į nelaisvę, o vietoj to juos „nežmoniškai žiauriai nužudyti – nukertant galvą“.

Jo biuras paskelbė nuotrauką, kurioje tariamai matyti šarvuotas karinis automobilis su sulieta dalimi, nurodančia, kur nukirstą galvą esą pastebėjo ukrainiečių dronai.

Maskva iš karto neatsakė į šiuos teiginius, o AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti Ukrainos prokurorų kaltinimų.

A. Kostinas sakė, kad šis incidentas neliks nenubaustas, taip pat jis paragino „visą civilizuotą pasaulį izoliuoti ir nubausti teroristinę šalį“, turėdamas omenyje Rusiją.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimų bei iš anksto apgalvotos žmogžudystės.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos pajėgosnukirto galvąukrainiečių karys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių