Lenkija praneša apie Baltarusijos pasienyje išaugusią įtampą

  • Teksto dydis:

Lenkijos gynybos ministras Władysławas Kosiniak-Kamyszas, ketvirtadienį kalbėdamas Karakulės kaime šiaurinėje šalies dalyje vykstančiame pasienio operacijose dalyvaujančių kariškių ir personalo instruktaže pasakė, kad „po ramių liepos ir rugpjūčio mėnesių rugsėjį vėl imta fiksuoti daugiau mėginimų neteisėtai kirsti sieną“.

Jis atkreipė dėmesį, kad rugsėjį sieną neteisėtai kirsti mėginta 2 500 kartų, o per pastaruosius devynis mėnesius tokių bandymų buvo 26 000 – „tiek, kiek per visus 2023 metus“.

Gynybos ministras pridūrė, kad nors „padėtis yra rimta... jau keletą mėnesių vykdoma operacija, kurios tikslas – apsaugoti mūsų rytinę sieną“ ir kad „sienos apsaugai užtikrinti yra dislokuota 17 000 karių“.

Jis taip pat užsiminė apie operacijoje dalyvaujančių tarnybų – kariuomenės, pasieniečių ir policijos – bendradarbiavimą. „Nacionalinės gynybos ministerija ir Vidaus reikalų bei administravimo ministerija glaudžiai bendradarbiauja tarpusavyje. Būtent šių įstaigų partnerystė ir padeda mums užtikrinti mūsų sienos saugumą.“

W. Kosiniak-Kamyszas taip pat sakė, kad kariškių dislokavimas nuo potvynių nukentėjusiuose Lenkijos pietvakarių regionuose „neturės jokio poveikio“ Lenkijos sienos su Baltarusija saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ArunaS

ArunaS portretas
Nelegaliai perėjai sieną - pokšt. Manau , kad jie ir bambukai , bet tikrai supras , kad netinkamai elgiasi.

Asa

Asa portretas
EUROPA TURI PRIIMTI NAUJĄ ĮSTATYMĄ DĖL MIGRANTŲ, O JEI IR TOLIAU VADOVAUSIS ŽMOGAUS TEISIS IR SUŠIKTA DEMOKRATIJA PRALEISTI Į BRIUSELĮ IR VOKIETIJĄ VISUS NORINČIUS PAŠALPŲ O NE DIRBTI ,KAS JUOS ŠERS ,GAL TADA PRIIMS TINKAMUS ĮSTATYMUS NUO TŲ SKĖRIŲ ,O KAS PRIEŠTARAUJA TEGUL PASIIMA SAU JUOS Į ŠEIMAS IR ŠERIA JUOS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių