Per rusų smūgį parduotuvei Charkive žuvo mažiausiai du žmonės ir 33 buvo sužeisti

  • Teksto dydis:

Per Rusijos smūgį statybinių medžiagų parduotuvei Charkivo mieste šeštadienį žuvo mažiausiai du žmonės ir 33 buvo sužeisti.

Charkivo regiono vadovas Olehas Synjehubovas nurodė, kad dvi rusų valdomos aviacinės bombos pataikė į statybinių medžiagų parduotuvę ir pražudė mažiausiai du žmonės, o dar 33 buvo sužeisti. Jis pridūrė kad po smūgio 15 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastate kilo gaisras.

„Žuvo du žmonės. Tai buvo vyrai, kurie dirbo prekybos centre, – sakė jis. – Sužeistųjų skaičius išaugo iki 33 žmonių“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip iš parduotuvės „Epitsentr“ į dangų kyla didžiulis juodų dūmų stulpas.

„Epitsentr“ prekybos centrų tinklas prekiauja namų apyvokos ir statybinių medžiagų prekėmis.

Charkivas yra antras pagal dydį Ukrainos miestas, esantis netoli Rusijos sienos. Pastaraisiais mėnesiais, Maskvos invazijai tęsiantis jau daugiau nei dvejus metus, čia padaugėjo išpuolių.

Šis naujausias išpuolis įvykdytas po to, kai Rusija gegužės 10 dieną pradėjo sausumos puolimą Charkivo srityje. Penktadienį Ukraina pareiškė, kad jai pavyko sustabdyti Maskvos pažangą ir ji rengia kontratakas.

„Šiuo metu žinome, kad prekybos centre galėjo būti daugiau kaip 200 žmonių“, – socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Šeštadienį, vidury dienos, Rusija sudavė dar vieną žiaurų smūgį mūsų Charkive – statybų prekybos centre“, – pareiškė prezidentas.

„Tik tokie bepročiai kaip [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas gali taip bjauriai žudyti ir terorizuoti žmones“, – pridūrė jis.

„Viduje buvo daug darbuotojų ir pirkėjų. Dabar ugnis apėmė visą teritoriją“, – tęsė V. Zelenskis.

Anot Charkivo miesto mero Ihorio Terechovo, parduotuvės savininkas pranešė, kad jam nepavyksta susisiekti su 15 parduotuvės darbuotojų ir kad išpuolio metu pastate buvo apie 200 žmonių.

„Dingo daug žmonių. Yra daug sužeistųjų“, – „Telegram“ rašė meras. 

„Akivaizdu, kad išpuolis buvo įvykdytas prieš prekybos centrą, kuriame buvo daug žmonių – tai grynas terorizmas“, – pridūrė I. Terechovas. 


Šiame straipsnyje: charkivasparduotuvėžuvo žmonėsrusų atakakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių