Mongolijoje prieš rinkimus nužudytas opozicijos kandidatas

  • Teksto dydis:

Mongolijos opozicijos kandidatas prieš šį mėnesį vyksiančius parlamento rinkimus buvo mirtinai sumuštas, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Išpuolis buvo įvykdytas prieš Demokratų partijos (DP) narį ir Sant Sumo miesto centrinėje Mongolijoje gubernatorių, sakoma policijos pranešime, kuriame neatskleidžiama jo tapatybė.

Policija pranešė, kad vyras buvo nužudytas šeštadienį, ir pridūrė, kad išpuolio aplinkybės dar neišaiškintos.

Vietos žiniasklaida vyrą įvardijo kaip B. Bayanmunkhą (B. Bajanmunchą), o jo partijos pareiškime jis įvardijamas kaip „BB“.

DP teigė apgailestaujanti, kad „demokratijos žvaigždė (...) žuvo nuo kitų rankos“.

„Apie 22 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku (...) B. buvo nužudytas kitų asmenų per penkių MPP narių susitikimą pirmajame parlamento rinkimų ture“, – sakoma partijos pareiškime, kuriame nurodomas valdančiosios Mongolijos liaudies revoliucinės partijos akronimas.

Birželio 28 dieną Mongolijoje, kuri yra tris kartus didesnė už Prancūziją, bet turi 3,5 mln. gyventojų, vyks parlamento rinkimai.

Demokratinėje šalyje, esančioje tarp Kinijos ir Rusijos, smurtas per rinkimų kampanijas yra retas reiškinys, rinkimuose dalyvauja atstovai iš viso politinio spektro, o konfrontacinės diskusijos yra įprastas dalykas.

Tačiau kritikai teigia, kad šalyje mažėja teisinė valstybė, vyriausybei stengiantis slopinti kritiką dėl korupcijos.

„Šie rinkimai vyksta veikiami visų įmanomų spaudimų, pavyzdžiui, didelio vyriausybės spaudimo ir šnipinėjimo“, – priduriama DP pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malkos

Malkos portretas
Kremliaus banditizmas zengia per visas salis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių