Nelaimė: greitasis traukinys atsitrenkė į traktoriaus priekabą

Vieno iš Belgijos geležinkelio pervažų vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo avariją. Vaizdo įraše matyti, kaip per pervažą judėjo traktorius su priekaba. Traktorius staiga už pervažos sustojo, o priekaba liko ant bėgių.

Išlipęs vairuotojas lakstė tai šen, tai ten, kai staiga nusileido pervažos užtvarai. Vairuotojas vis dar stovėjo šalia traktoriaus, kai staiga atskriejo greitasis traukinys. Laimei ne tais bėgiais, ant kurių stovėjo priekaba, tačiau ją vis tiek kliudė.

Po avarijos priekaba gulėjo ant šono, o traukinio priekyje ir vienoje iš kabinų žioji skylės.

„Greitasis traukinys nevažiavo dideliu greičiu. Jie negali važiuoti greitųjų traukinių linija, kurioje šiuo metu vykdomi remonto darbai. Traukiniai čia važiuoja 140 km/val. greičiu, todėl turėjo laiko stabdyti, nes yra gana geras matomumas, tačiau smūgis, nepaisant visko, buvo labai stiprus. Žala didelė tiek traukiniui, tiek geležinkelio infrastruktūrai“, – kalbėjo „Infrabel“ atstovas Fredericas Sacré.

Žala didelė tiek traukiniui, tiek geležinkelio infrastruktūrai.

Teigiama, kad priekaba liko ant geležinkelio bėgių, nes atsikabino nuo traktoriaus. Todėl traktorius per avariją nenukentėjo. Geležinkelio linija juda ir tarptautiniai traukiniai, dėl avarijos nebuvo galima iš Amsterdamo ir Briuselio nuvažiuoti į Londoną.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mums pasisekė, nes pervažos elementai nebuvo pažeisti. Žala padaryta kontaktiniam tinklui, elektros energijos kabeliui, o už manęs matome vieną iš portalinių kranų, elementą, kuris palaiko šiuos kontaktinio tinklo kabelius. Mūsų tarnybos yra pasirengusios kuo greičiau suremontuoti pervažą“, – šnekėjo „Infrabel“ atstovas.

Traukinyje buvo 120 keleivių. Jie į kelionės tikslą – Turnė miestą – nuvežti autobusu. Nukentėjo du traukinio keleiviai, mašinistas patyrė šoką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių