Po žiauraus mergaičių nužudymo įpykusi minia susirėmė su policija: svaidė plytas, padegė automobilį

  • Teksto dydis:

Šiaurės Anglijoje, Sautporto mieste, Taylor Swift tematikos šokių renginyje, pirmadienį per išpuolį panaudojant peilį žuvo trys mergaitės. Po žiauraus incidento antradienio vakarą mieste kilo riaušės.

Neramumai kilo praėjus kelioms valandoms po aukoms skirto taikaus pagerbimo.

Kaip skelbė „Sky News“, minia kraštutinių dešiniųjų, daugelis dėvinčių kaukes ir gobtuvus, susirėmė su pareigūnais prie mečetės.

Anot BBC, buvo mėtomos plytos, buteliai, fejerverkai ir akmenys, o į pareigūnus buvo svaidomos ir šiukšlių dėžės. Taip pat buvo padegtas policijos automobilis.

Greitosios medicinos pagalbos tarnyba pranešė, kad daugiau nei 50 policijos pareigūnų buvo sužeisti, iš kurių 27 nugabenti į ligoninę.

„Sautporto žmonės nerimsta po sukelto siaubo. Jie nusipelno mūsų paramos ir pagarbos“, – teigė Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Keiras Starmeris platformoje „X“.

Policija pranešė, kad smurto kaltininkus pakurstė įrašai socialiniuose tinkluose, kuriuose klaidingai užsimenama apie islamistų galimą įsikišimą.

Po išpuolio buvo suimtas 17-metis paauglys. Dėl jo amžiaus policija nepatvirtino įtariamojo tapatybės, tačiau nurodė, kad jis gimė JK.

„Buvo daug spėlionių ir hipotezių apie 17-mečio, kuris šiuo metu yra sulaikytas, statusą, o kai kurie asmenys tai naudoja siekdami įnešti smurto ir netvarkos į mūsų gatves“, – sakė vyriausiojo konsteblio padėjėjas Alexas Gossas.

Antradienį policija įvardijo tris žuvusias mergaites: šešerių Bebe King, septynerių Elsie Dot Stancombe ir devynerių Alice Dasilva Aguiar.

Dar aštuoni vaikai per išpuolį patyrė durtinių žaizdų, o penkių iš jų būklė kritinė. Du per išpuolį sužeisti suaugusieji taip pat tebėra kritinės būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai ir buvo

O tai ir buvo portretas
Musulmonas!!!!mPilna Anglija musliu sukuriais JAU NESUSITVARKO!!!! O KAS LIETUVOJE PILNA KACAPU KURIU PARUPINO LANDSBERGIS SU SAVO SLIURE CECHANOVSKA .Sita ruske taip isijaute I Savo vaidmeni kad jau turbut pamirso is Kur atsibaste.TUOJ BUS KAIP ANGLIJOJE VARGSAI CICHANSKOS KACAPAI PRADES PJAUTI MUSU VAIKUSir visiskai NEBijau tai sakyti NES VISOMS VALDZIOMS ANT SAVO ZMONIU NUSISPJAUT PINIGAI YRA VISKAS O GAL IR LOVA

Durnuau anonime

Durnuau anonime portretas
Musulmonas ir buvo..

Anonimas

Anonimas portretas
Na, kur komentarai ? Ant savo negali pykti ? Va, būtų koks musulmonas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių