Rusijos Kamčiatkos regione dingo sraigtasparnis su 22 keleiviais

Rusijos Kamčiatkos pusiasalyje Tolimuosiuose Rytuose dingo sraigtasparnis su 22 žmonėmis, kurių dauguma buvo turistai, šeštadienį pranešė regiono valdžios institucijos.

„Šiandien apie 16.15 val. (4.15 val. Grinvičo laiku) nutrūko ryšys su sraigtasparniu Mi-8, kuriame buvo 22 žmonės – 19 keleivių ir trys įgulos nariai“, – „Telegrame“ paskelbtame vaizdo įraše sakė Kamčiatkos gubernatorius Vladimiras Solodovas.

Gelbėtojų komandos sraigtasparniais iki nakties ieškojo dingusio orlaivio, daugiausia dėmesio skirdamos upės slėniui, palei kurį sraigtasparnis turėjo skristi, pranešė Rusijos valdžios institucijos.

Mi-8 yra sovietų sukurtas karinis sraigtasparnis, kuris Rusijoje plačiai naudojamas transportui.

Dingęs sraigtasparnis buvo paėmęs keleivius netoli seno Vačkažeco ugnikalnio, esančio vaizdingoje pusiasalio vietovėje, garsėjančioje laukiniais kraštovaizdžiais ir aktyviais ugnikalniais.

Šaltinis gelbėjimo tarnybose naujienų agentūrai TASS sakė, kad sraigtasparnis dingo iš radarų beveik iš karto po pakilimo, bet įgula apie jokias problemas nepranešė.

Vietos meteorologijos tarnyba nurodė, kad oro uosto rajone buvo prastas matomumas.

Lėktuvų ir sraigtasparnių avarijos Rusijos Tolimųjų Rytų regione gana dažnos. Regionas retai gyvenamas, jame dažnai vyrauja atšiaurūs orai.

2021 metų rugpjūčio mėnesį sraigtasparnis Mi-8 su 16 žmonių, tarp kurių buvo 13 turistų, dėl prasto matomumo nukrito į ežerą Kamčiatkoje. Tuomet žuvo aštuoni žmonės.

Tų pačių metų liepą pusiasalyje leisdamasis sudužo lėktuvas su 22 keleiviais ir 6 įgulos nariais, visi jie žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių