Per išpuolius Dagestane žuvo mažiausiai 20 žmonių, 26 – sužeisti

Rusijos pietinėje Dagestano respublikoje per virtinę išpuolių prieš bažnyčias, sinagogą ir policiją sekmadienį žuvo mažiausiai 20 žmonių, o daugiau nei dvi dešimtys buvo sužeisti, pirmadienį pranešė respublikos pareigūnai, patikslinę anksčiau skelbtus duomenis.

„Žuvo 20 žmonių, dar penki žuvusieji tarp kovotojų ir dar 26 buvo sužeisti. Iš tų 26 sužeistųjų kai kurių būklė yra sunkesnė, todėl 20-ies [žuvusiųjų] skaičius dar gali keistis“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė Dagestano regioninės sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Dagestano sveikatos apsaugos ministrė Tatjana Beliajeva kiek anksčiau sakė, kad žuvo 20 žmonių, o dar 46 buvo sužeisti, „tarp jų civiliai ir teisėsaugos pareigūnai“.

Pasak valdžios institucijų, ginkluoti užpuolikai apšaudė dvi stačiatikių cerkves, sinagogą ir policijos postą dviejuose miestuose.

Rusijos kovos su terorizmu komitetas išpuolius daugiausia musulmoniškame regione, kuriame anksčiau vyko ginkluoti sukilimai, pavadino teroro aktais.

Pirmadienis, antradienis ir trečiadienis regione paskelbti gedulo dienomis.

Dagestano vidaus reikalų ministerija pranešė, kad grupė ginkluotų vyrų apšaudė sinagogą ir cerkvę prie Kaspijos jūros esančiame Derbento mieste. Pasak valstybinės žiniasklaidos, abiejuose maldos namuose kilo gaisrai.

Beveik tuo pat metu pasirodė pranešimų apie išpuolį prieš cerkvę ir kelių policijos postą Dagestano sostinėje Machačkaloje.

Institucijos paskelbė apie regione vykdomą antiteroristinę operaciją. Kovos su terorizmu komitetas pranešė, kad penki ginkluoti užpuolikai buvo nukauti.

Tuo metu gubernatorius S. Melikovas sakė, kad „likviduoti šeši banditai“.

Nėra aišku, kiek kovotojų dalyvavo išpuoliuose.

Atsakomybės už išpuolius kol kas niekas neprisiėmė. Institucijos pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl teroristinio akto.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo šaltinius teisėsaugoje, kurie teigė, kad dėl sūnų dalyvavimo išpuoliuose buvo sulaikytas vienas Dagestano pareigūnas.

S. Melikovas vaizdo pareiškime teigė, kad padėtį regione kontroliuoja teisėsaugos ir vietos valdžios institucijos, ir pažadėjo, kad tyrimas bus tęsiamas tol, kol bus išaiškintos „visos miegančios kovotojų kuopelės“.

Jis be įrodymų teigė, kad išpuoliai galėjo būti rengiami iš užsienio, ir paminėjo Kremliaus karą Ukrainoje, bandydamas susieti išpuolius su juo.

Kovą ginkluoti užpuolikai apšaudė minią koncertų salėje Maskvos priemiestyje, žuvo 145 žmonės.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotės „Islamo valstybė“ padalinys, tačiau Rusijos pareigūnai taip pat stengėsi susieti Ukrainą su ataka, nepateikdami jokių įrodymų. Kyjivas griežtai neigė esąs kaip nors su tuo susijęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niu teip teip

Niu teip teip portretas
Apie Dagestano čiurbanus rašyt galima kaip ir apie Hamas'o piktadarybes bei jų aukas ,bet tik ne apie Ukrainos įtartiną peremogą ar apie Izraelio ,,taikią'' politiką Palestinos niokojime

  portretas
Amerikiečių ir AngloSaksu Pida_rai anksčiau ar vėliau atsakys už visas šitas teroristinės atakas. Aš net neabejoju !

terorizmo grimasos

terorizmo grimasos portretas
dagestane ivyko teroristinis ispuolis teroristai likviduoti gaila nekaltai zuvusiu zmoniu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių