Rusų naikintuvas vos neįsirėžė į JAV lėktuvą, išplatintas vaizdo įrašas

  • Teksto dydis:

JAV kariuomenė paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas amerikiečių oro pajėgų naikintuvas F-16 pasiųstas perimti Rusijos karinių pajėgų lėktuvo, skridusio netoli Aliaskos.

Pirmadienį paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip rusų naikintuvas praskrenda vos už kelių metrų nuo JAV orlaivio.

Rugsėjo 23 dieną nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas pavojingai prie Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadavietės (NORAD) lakūno pilotuojamo lėktuvo priartėjęs rusų naikintuvas, buvo paskelbtas po kelių Rusijos įsiveržimų į Aliaskos oro erdvės gynybos atpažinimo zoną (ADIZ), esančią už nacionalinės oro erdvės ribų,

Šį susidūrimą pasmerkė NORAD vyriausiasis pareigūnas ir vienas iš Aliaskos JAV senatorių.

„Vieno rusų naikintuvo Su-35 pilotų elgesys buvo neprofesionalus, nesaugus ir kėlė pavojų visiems – to nebūtų leidžiama profesionaliose oro pajėgose“, – sakė NORAD vadas generolas Gregory Guillot.

Jis pridūrė, kad NORAD lėktuvai skrido „saugiai ir drausmingai“, kad perimtų Rusijos orlaivį.

Rusijos ambasada komentarų kol kas nepateikė.

 

 

Rusijos naikintuvas praskrido netoli Aliaskos praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai Rusijai ir Kinijai vykdant bendras karines pratybas, prie Aliaskos priartėjo aštuoni rusų kariniai lėktuvai ir keturi karinių jūrų pajėgų laivai, įskaitant du povandeninius.

Nė vienas lėktuvas nepažeidė JAV oro erdvės. Tačiau apie 130 karių buvo išsiųsti į Šemijos salą, esančią už maždaug 1 930 km į pietvakarius nuo Ankoridžo. Jie savaitę buvo dislokuoti Aleutų salyne, o paskui grįžo į savo bazes.

Liepą Rusijos ir Kinijos bombonešiai pirmą kartą pasirodė kartu prie Aliaskos krantų. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) teigė, kad toks rusų ir kinų bendradarbiavimas kelia susirūpinimą.

Prieš dvejus metus JAV pakrančių apsaugos laivas maždaug už 137 km į šiaurę nuo Aliaskai priklausančios Kiskos salos Beringo jūroje susidūrė su trimis Kinijos ir keturiais Rusijos karinių jūrų pajėgų laivais, plaukusiais vienu būriu.

JAV senatorius Danas Sullivanas, Atstovų Rūmų Ginkluotųjų pajėgų komiteto narys respublikonas, sakė, kad rusų lėktuvas yra dar viena priežastis stiprinti Amerikos karines pajėgas Aliaskoje ir Arktyje.

„Rugsėjo 23-iąją Rusijos naikintuvų pilotų nesaugūs ir neprofesionalūs manevrai Aliaskos ADIZ zonoje netoli nuo mūsų naikintuvų Aliaskoje sukėlė pavojų mūsų drąsių karinių oro pajėgų lakūnų gyvybėms ir pabrėžė didėjančią tokių diktatorių kaip Vladimiras Putinas agresiją“, – sakoma D. Sullivano pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Koncerviniai kiemšikiai pratrydo ir nespėją keisti pampersų.

Vytiokas

Vytiokas portretas
Išvada tokia,kad rusų lakūnai yra asai.Kaip sakė jau A.A Binladenas,kad jankiai drąsūs ,tik Holivudo filmuose.

jis

jis portretas
kai tik ruskis tai ir loxas... Visur tie kacapai buduliai ar ore ar jūroje ar žemėje, ne be reikalo orkais vadinami ir purvyne gyvena vodkę gurkšnodami ir balalaika grodami.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių