Šiaurės Korėja vėl „bombardavo“ kaimynus šiukšlėmis

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja praėjusią naktį į pietus pasiuntė dar šimtus balionų su šiukšlėmis, antradienį pranešė Seulo kariuomenė.

Pchenjanas pirmadienį vakare paleido maždaug 350 balionų, pranešė Seulo generalinis štabas, pridurdamas, kad pietuose – pagrinde šiaurinėje Kiongi provincijoje ir sostinėje Seule – nusileido maždaug 100 iš jų.

Prie balionų pririštuose maišeliuose buvo „daugiausiai popieriaus atliekos“, pranešė kariuomenė, pridurdama, kad, atliktos analizės duomenimis, jokio pavojaus visuomenės saugumui jie nekelia.

„Pietų Korėjos kariuomenė yra pasirengusi nedelsdama imtis psichologinės karybos veiksmų“, – nurodė generalinis štabas, pridurdamas, kad atsakas „priklausys nuo Šiaurės Korėjos veiksmų“.

Pietų Korėjos prezidentas Yoonas Suk Yeolas kalboje, pasakytoje minint Korėjos karo pradžios metines pareiškė, kad naujausias Šiaurės Korėjos akibrokštas su šiukšlinais balionais yra „niekinga ir buka provokacija“.

Jis pasmerkė Pchenjano ir Maskvos sudarytą sandorį, kurį praėjusią savaitę įvykusio valstybinio vizito Šiaurės Korėjoje metu pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakydamas, jog tai yra „akivaizdus JT Saugumo Tarybos rezoliucijų pažeidimas“.

„Mūsų kariuomenė toliau bus pasirengusi užtikrinti, kad Šiaurės Korėja nedrįstų jokiomis aplinkybėmis mesti iššūkio Pietų Korėjai ir stipriai bei ryžtingai reaguos į bet kokias Šiaurės provokacijas“, – pridūrė Yoonas Y.

Pchenjanas į pietus jau yra pasiuntęs daugiau nei tūkstantį balionų su šiukšlėmis – jo teigimu, tokiu būdu yra keršijama už balionus su prieš jo režimą nukreipta propaganda, kuriuos aktyvistai skraidina šiaurėn.

Atsakydamas į tai, Seulas visiškai sustabdė karinio susitarimo, kuriuo buvo siekiama sumažinti įtampą tarp šalių, galiojimą ir palei sieną per garsiakalbius vėl ėmė transliuoti propagandą.

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno sesuo ir svarbi vyriausybės atstovė Kim Yo Jong šį mėnesį perspėjo, kad jei ir toliau bus siunčiamos skrajutės bei tęsiamos propagandos transliacijos, Seulas „būtinai sulauks naujos KLDR atsakomosios reakcijos“.

Ekspertų teigimu, įtampa pasienyje gali greitai pasiekti naują lygį.

„Kadangi Pietūs pirmąją sąlygą jau įvykdė – vėl ėmė barstyti skrajutes, jei vyriausybė įjungs ir garsiakalbius, greičiausiai išvysime tą „naująją atsakomąją reakciją“, apie kurią buvo kalbama“, – paaiškino Ichvos Moterų Universiteto profesorius Won Gonas Parkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsutis

Smalsutis portretas
Ubagas daugiau nieko nesugeba, tik siukslinti !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių