Tragedija pasibaigęs bandymas išsigelbėti: per apšaudymą žuvo ukrainiečių šeima

  • Teksto dydis:

Į Kijevą besiveržiančios Rusijos pajėgos sekmadienį apšaudė minosvaidžių sviediniais apgadintą tiltą, kuriuo naudojosi nuo mūšių bėgantys žmonės. Apšaudymo metu žuvo keturi žmonės.

Nuo šeštadienio aplink apgadintą tiltą per Irpino upę būriavosi šimtai žmonių. Ukrainos pajėgos tiltą susprogdino anksčiau, kad sulėtintų Rusijos veržimąsi. Dalis Ukrainos karių sekmadienį netoli tilto padėjo nešti civilių bagažą ir vaikus.

Norėdami pereiti maždaug šimto metrų atvirą gatvę link Kijevo, žmonės, norintys pabėgti į sostinę, susibūrė mažomis grupelėmis ir bėgo kartu. 

Iš pradžių minosvaidžio sviediniai nukrito maždaug 100 metrų nuo tilto, o vėliau ir į gatvės atkarpą, kuria bėgo žmonės.

„The New York Times“ nuotr.

„New York Times“ komanda, įskaitant fotožurnalistę Lynsey Addario, saugumo patarėją ir sceną filmavusį laisvai samdomą žurnalistą Andrijų Dubchaką, matė akimirką, kai buvo apšaudomi civiliai.

Minosvaidžiui artėjant prie civilių srauto, žmonės bėgo, tempdami vaikus, bandydami rasti saugią vietą. Tačiau slėptis nebuvo kur... Gatvėje nutūpė sviedinys, pakeldamas betono dulkių debesį ir čia palikdamas vieną šeimą – moterį, jos paauglį sūnų, maždaug 8 metų dukrą ir šeimos draugą.

Į pagalbą atskubėjo kariai, tačiau moteris ir vaikai mirė. Su jais keliavęs vyras dar turėjo pulsą, bet buvo be sąmonės ir sunkiai sužeistas. Vėliau vyras taip pat mirė.

Ukrainos pajėgos dalyvavo susirėmimuose netoliese, bet ne toje vietoje, kur gatve judėjo civiliai. Iš Ukrainos pozicijos maždaug už 200 metrų buvo girdėti sklindantys minosvaidžio šūviai.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo šeimaapšaudymasminosvaidis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių