Ukraina teigia smogusi ginklų sandėliui Rusijos Volgogrado srityje

  • Teksto dydis:

Ukraina pranešė, kad sekmadienį smogė raketų ir artilerijos sandėliui Rusijos Volgogrado srityje.

„Gynybos pajėgos smogė Kotlubanės kariniam sandėliui Volgogrado srityje, už kelių šimtų kilometrų nuo Ukrainos sienos, praėjus dienai po to, kai į šį sandėlį, kaip pranešama, buvo atgabenta Irano ginklų siunta“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pareiškė krainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

„Sandėlio teritorijoje buvo pastebėtas gaisras ir šaudmenų sprogimas“, – sakoma išplatintame pranešime.

Generalinis štabas pridūrė, kad šį objektą rusai naudojo raketoms ir artilerijai laikyti ir modernizuoti.

Rusija smūgio nekomentavo, tačiau patvirtino, kad per naktį virš Volgogrado srities sunaikino 67 ukrainiečių dronus. Anksčiau sekmadienį Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad virš šalies teritorijos iš viso numušė 125 dronus.

Sandėlio teritorijoje buvo pastebėtas gaisras ir šaudmenų sprogimas.

Ukrainos gynybos sektoriaus šaltinis žiniasklaidai pareiškė, kad ankstyvą sekmadienio rytą 120 dronų skrido daugiau kaip 600 km, kad apšaudytų šį sandėlį.

„Dėl smūgio buvo apgadintos šaudmenų ir raketų saugyklos, todėl Rusijos okupacinės kariuomenės daliniams pritrūks šaudmenų“, – pridūrė šaltinis.

Vakarų vyriausybės kaltina Iraną, kad šis tiekia Maskvai ginklus, kuriuos rusų kariai naudoja Ukrainoje. Teheranas ne kartą neigė šiuos kaltinimus.

„Kotlubanės rajone, kur yra gynybos ministerijos pagrindinės raketų ir artilerijos valdybos sandėlis, užfiksuoti keli sprogimai“, – teigiama įtakingo kanalo „Rybar“, artimo Rusijos kariuomenei, įraše.

Priduriama, kad didelių nuostolių buvo išvengta.

Volgogrado gubernatorius Andrejus Bočarovas sakė, kad dėl krintančių nuolaužų kai kur užsidegė žolė, bet žmonės nenukentėjo, žalos nepadaryta.


Šiame straipsnyje: Rusijos Volgogrado sritisginklų sandėliskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių