Ukrainoje gesinama 20 miškų gaisrų, sunkiausia padėtis – dviejose srityse

Rugsėjo 17 d. duomenimis, Ukrainoje gesinama 20 miškų gaisrų, sunkiausia padėtis – Poltavos ir Charkivo srityse.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministerija, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Praėjusią parą Ukrainoje užgesinta daugiau kaip 50 gaisrų, tačiau dar 20 tebegesinama. Sunkiausia padėtis – Poltavos ir Charkivo srityse, kur dėl sauso oro ir apšaudymų dega miškai“, – rašoma pranešime.

Poltavos srityje bendras ugnies apimtas plotas sudaro apie 700 hektarų, Charkivo srityje – du židiniai, kurių bendras plotas sudaro apie 150 hektarų. Gaisrai taip pat šėlsta Dnipropetrovsko, Kyjivo ir Donecko srityse.

Šįmet Ukrainoje 60 proc. visų gaisrų – daugiau nei 900 gaisrų 15,6 tūkst. hektarų plote – kilo dėl karo veiksmų. Kiti yra žmogaus aplaidumo arba tyčinių padegimų padarinys. Gaisrų situaciją Ukrainos teritorijoje blogina tai, kad piliečiai laukuose degina sausą augmeniją. Nors ši praktika yra neteisėta, ji vis dar plačiai paplitusi.

Aplinkos ministerija ragina gyventojus nedeginti išdžiūvusios augmenijos, nes šie veiksmai kelia didelį pavojų ir užtraukia administracinę atsakomybę.

Kaip buvo pranešta, dėl didelio miško gaisro Poltavos srityje buvo evakuoti 69 kaimų gyventojai, nuo gaisro nukentėjo 26 gyvenamieji namai ir 24 ūkiniai pastatai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nacistinė kacapinė lerva vatnykas

Nacistinė kacapinė lerva vatnykas portretas
O mums jau melavo, kad dega Baltarusijos miškai ir durpynai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių