Diena, kuri įeis į istoriją: ukrainiečių vaizdo įraše – pirmosios įsiveržimo į Rusiją valandos

  • Teksto dydis:

Praėjus daugiau nei savaitei nuo Ukrainos įsiveržimo į Rusijos Kursko sritį, ukrainiečių desantinės pajėgos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame esą užfiksuotos pirmosios operacijos valandos.

Rugpjūčio 6-oji, kai buvo pradėtas puolimas, į Rusijos ir Ukrainos karo istoriją įeis kaip istorinė diena, pareiškė pajėgos. Prie vaizdo įrašo pridėtame tekste teigiama: išminavimas, prasiveržimas pro sieną, priešo gynybinių įtvirtinimų sunaikinimas, oro smūgiai, artilerijos ugnis ir karo belaisvių paėmimas. Rusijos pasieniečiai ir kariškiai atrodė visiškai užklupti puolimo.

Įrašo autentiškumo nepriklausomai patikrinti kol kas nebuvo galimybės.

Ši operacija laikoma 25 metus valdžioje esančio Rusijos prezidento Vladimiro Putino pažeminimu. Jis nuo invazijos į Ukrainą pradžios prieš beveik pustrečių metų savo šalies žmonėms ne kartą žadėjo saugumą.

Kurske tuo tarpu tęsiasi mūšiai. Ukrainos pajėgos, karinės vadovybės Kyjive duomenimis, toliau žengia į priekį ir jau esą kontroliuoja daugiau kaip 80 vietovių 1 500 kvadratinių kilometrų plote. Nepriklausomi kariniai stebėtojai šiuos duomenis laiko perdėtais ir spėja, kad Kyjivo nurodomi skaičiai yra perpus mažesni.

Rusijos kariniai tinklaraštininkai praneša apie nuožmias kovas. Ukrainos pajėgos Kursko regione esą patyrė didelių nuostolių. Ukraina kol kas duomenų apie tai nepateikia.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskaspuolimasvaizdo įrašai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių