V. Zelenskis: Šiaurės Korėja siunčia savo karius talkinti rusams

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį apkaltino Šiaurės Korėją siunčiant karius padėti Rusijos kariuomenei.

„Mes matome didėjančią sąjungą tarp Rusijos ir tokių režimų kaip Šiaurės Korėjoje“, – sakė V. Zelenskis savo vakaro kalboje.

„Tai jau nebėra tik ginklų perdavimas. Iš tikrųjų kalbama apie žmonių perkėlimą iš Šiaurės Korėjos į okupanto karines pajėgas“, – kalbėjo jis.

„Akivaizdu, kad tokiomis aplinkybėmis reikia plėtoti mūsų santykius su partneriais. Fronto linijai reikia daugiau paramos“, – sakė Ukrainos vadovas, šią savaitę aplankęs kelias Europos sostines telkdamas pagalbą savo šaliai, Rusijos invazijai tęsiantis jau trečius metus.

„Kai kalbame apie didesnius tolimojo nuotolio pajėgumus Ukrainai ir ryžtingesnį mūsų pajėgų aprūpinimą, tai nėra tik karinės įrangos sąrašas“, – sakė V. Zelenskis.

„Kalbama apie spaudimo agresoriui didinimą, kuris Rusijai bus stipresnis, nei ji gali atlaikyti. Ir kalbama apie didesnio karo prevenciją“, – nurodė jis.

Pietų Korėjos gynybos ministras Kim Yong-hyunas (Kim Jonghjunas) šią savaitę pareiškė, kad Ukrainoje Rusijos kariuomenės gretose tikriausiai kovoja Šiaurės Korėjos kareivių, taip pat jau yra ten žuvusių Pchenjano karių.

Kremlius savo ruožtu atmetė šį Seulo teiginį.

Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos Kovos su dezinformacija centro vadovas Andrijus Kovalenka praėjusią savaitę socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad Donecko srities kovų zonoje yra „nedidelis skaičius kovos inžinierių“ iš Šiaurės Korėjos.

Be to, ekspertai seniai sako, kad rusų pajėgos Ukrainoje naudoja iš Šiaurės Korėjos gaunamas raketas, nors Maskva ir Pchenjanas tai neigia.

Pietų Korėja taip pat tvirtina, kad Pchenjanas Rusijai nusiuntė tūkstančius konteinerių su ginklais, skirtais naudoti Ukrainoje.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja pastaraisiais metais stiprina karinius ryšius su Maskva.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas birželį lankėsi Pchenjane, kur su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu pasirašė abipusės gynybos susitarimą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeŠiaurės Korėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių