Ar futbolo rungtynės vyks Kaune, paaiškės ketvirtadienio pavakarę

  • Teksto dydis:

Laukiant penktadienio futbolo rungtynių LFF vis dar ruošiasi scenarijui, kad jos vyks Kaune, pranešime spaudai rašo LFF.

Tad kas buvo nuveikta šiandien ir kaip viskas turėtų atrodyti rytoj. Ir federacija, ir žiniasklaida, ir bendruomenė galutinių naujienų dėl rungtynių vietos tikėjosi jau šiandien, tačiau viskas susiklostė kitaip. Lietuvoje jau yra atvykęs ir UEFA atstovas (VOBM – Venue Operations and Broadcasting Manager), kuris iš UEFA pusės yra atsakingas už visų mūsų namų rungtynių vykdymą. Aikštę jis matė, su situacija susipažino, kaip kad susipažino ir kiti UEFA atstovai, konkrečiai – atsakingi už varžybų vykdymą (angl. Match Ops.)

Jų verdiktas buvo paprastas – ar federacija prisiima atsakomybę už rungtynių vykdymą tokioje aikštėje? Esminis faktorius buvo toks – ar žaidžiant ant tokios dangos didėja galimų žaidėjų traumų tikimybė. Aikštę matė ir mūsų rinktinės treneriai, iš jų pusės atsakymas buvo toks, kad traumų tikimybei dabartinė danga įtakos nedaro, tad kitas likęs aktualus faktorius – vizualinis aikštės vaizdas. Kuris, kaip žinia, bet kokiu atveju nebus tobulas, tačiau per porą ateinančių dienų dar gali šiek tiek pasitaisyti.

Tad dabar situacija tokia – rytoj Lietuvoje leidžiasi rungtynių delegatas (nepainioti su anksčiau minėtu VOBM) bei teisėjai, kurie kone tiesiai iš oro uosto keliaus į stadioną, susipažins su situacija ir pateiks galutinį verdiktą. Jei šios pusės patvirtins rungtynių vietą – oficialiai bus aišku, kad rungtynės vyks Kaune.

LFF teigia, kad oficialių naujienų tikisi ketvirtadienį antroje dienos pusėje, maždaug tarp 16 ir 18 valandos.

Priminsime, kad rugsėjo 6 d. numatytos Lietuvos ir Kipro nacionalinių futbolo rinktinių rungtynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sobolev

Sobolev portretas
Bus kaip bus

Ko čia

Ko čia portretas
Laukti. Taigi neužaugs Zole per diena? Tipo kvaileliu viltis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių