Panevėžio „Ekranas“ svečiuose bandys įveikti Barysovo „BATE“

Pirmadienį ryte šalies čempionas “Ekranas” paliko Panevėžį ir išvyko į Baltarusiją. Antradienį Lietuvos komanda žais atsakomasias UEFA čempionų lygos III kvalifikacinio etapo rungtynes prieš BATE ekipą. Komanda popiet pasiekė Minską, keletą valandų pailsėjo ir vakare surengė treniruotę. Rungtynių pradžia – 19 valandą, Barysovo mieste.

Po treniruotės mintimis apie artėjančią dvikovą pasidalino ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas, bei žaidėjai U.Umeh, E.Zubas, A.Vertelis.

"Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: „Nuotaikos geros. Kelionė neprailgo, važiavome apie tris šimtus kilometrų, greitai atsidūrėme Minske. Apsistojome viešbutyje, pailsėjome, neseniai pasitreniravome. Nėra jokių problemų, žaidėjai geros nuotaikos ir laukia rungtynių. Įtampa visada yra, tačiau tai natūralu, sportinė įtampa ir turi būti, svarbu, jog neatsirastų papildomų.

Gynėjas Ignas Dedura: "Na, laiko ne per daugiausiai, bet kiek maksimaliai buvo galima atgauti jėgas, tiek ir pailsėjome po šeštadienio rungtynių. Antradienio varžybos parodys. Jei pas varžovus po rungtynių bus nulis, o mes sugebėsime įmušti, toks rezultatas mus tenkins. Mano manymu, iš pradžių bus stiprus spaudimas iš jų pusės, aš taip galvoju. Namuose norės įmušti greitą įvartį. Tad pirma reikės atlaikyti jų spaudimą, o vėliau patiems jau kažką kurti. Norisi laimėti, visas jėgas atiduosime pergalei, na, arba teigiamam rezultatui, kuris leistų keliauti į kitą etapą."

Puolėjas Uchenna Umeh Calistus: „Pirmos rungtynės buvo neblogos, bandėme įmušti, tačiau nepavyko, abi ekipos nepasižymėjo, tačiau aš tikiu, jog čia galime pelnyti įvartį ir laimėti. Turime įdėti kiek įmanoma daugiau pastangų, atiduoti visus 100 procentų jėgų galutinei sėkmei. Jei laimėsime šį mačą, tai bus mano didžiausia pergalė, aš būsiu labai laimingas.

Aš manau, su kiekviena diena mes tobulėjame, tampame stipresni. Šiaip viskas yra gerai, esu laimingas, džiaugiuosi turėdamas galimybių žaisti. Iškovoti pergales - tai mano tikslas, dėl to ir sunkiai dirbu.“

Vartininkas Emilijus Zubas: „Namie nepraleidome įvarčio, Baltarusijoje, manau, užtenka įmušti įvartį ir apsiginti. Panevėžyje vykusiose rungtynėse nei viena ekipa nenorėjo praleisti, dėl to ir vyravo toks atsargus futbolas. Antradienį, manau, rungtynės turėtų būti kiek atviresnės. Tikimės įmušti įvartį ir pasiekti pergalę.“

Aurimas Vertelis: “Rezultatas po pirmų rungtynių pozityvus, 0:0. Teks kovoti, nieko nepraradome. Įmanoma pasiekti mums palankų rezultatą, bandysime, kol įmanoma, bandysime. Manau, Barysove bus dar sunkiau, jiems žūtbūt reiks įvarčio, mus spaus, be to, susirinks daug žmonių palaikyti. Aš manau, mūsų taktika išliks tokia pati, apsiginti ir kontroatakuoti. Kaip bus – matysime. Kokius treneriai duos nurodymus, taip ir žaisime, stengsimės juos įgyvendinti“.


Šiame straipsnyje: Ekranasfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių