Europos paplūdimio tinklinio čempionato starte – nelengva M. Paulikienės ir A. Raupelytės pergalė

Praėjus vos kelioms dienoms po Paryžiaus olimpinių žaidynių, Nyderlanduose startavo Europos paplūdimio tinklinio čempionatas.

Jame dalyvauja rekordinis Lietuvos komandų skaičius – trys.

Pirmosios antradienį startavo abi Lietuvos moterų poros.

H grupės pirmosiose rungtynėse olimpinėse žaidynėse debiutavusios Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė po atkaklios kovos 2-1 (11:21, 21:18, 15:13) palaužė norveges Sunnivą Helland-Hansen ir Emilie Olimstad.

Lietuvėms prireikė laiko, kol jos surado savo žaidimą, todėl pirmajame sete norvegės sugebėjo atitrūkti ir išsiveržti į priekį. Antrajame sete jau vyko atkaklesnė kova ir jame jau solidžiau atrodė Lietuvos sportininkės. Lemiamas trečiasis setas vyko įtemptai. Iš pradžių pirmavo norvegės, o vėliau į priekį išsiveržė lietuvės. Galiausiai rezultatas buvo tapęs lygus 13:13 ir tuomet M. Paulikienė su A. Raupelytė pelnė du taškus iš eilės bei šventė pergalę.

Praėjusiais metais aukščiausią Lietuvos istorijoje – penktą – vietą Europos čempionate užėmusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė trečiadienį žais su olandėmis Kirsten Broring ir Emi van Driel bei austrėmis Dorina Klinger ir Rorja Klinger.

A grupės pirmosiose rungtynėse antra Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė ir Ieva Vasiliauskaitė po gana atkaklios kovos 0-2 (20:22, 19:21) pralaimėjo patyrusioms čekėms Barborai Hermannovai ir Marie-Sarai Stochlovai.

Trečiadienį mūsiškių lauks akistatos su olandėmis Mila Konink ir Desy Poiesz bei austrėmis Franziska Friedl ir Anja Trailovič.

Trečiadienį Europos čempionate startuos ir Lietuvos vyrų duetas – Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.

Iš viso pirmenybėse dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris stipriausias grupių komandas. Grupių nugalėtojai iškart pateks į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių