L.Armstrongas nesigaili sugrįžęs

Lance'as Armstrongas pripratęs prie daugybės kamerų ir fotoaparatų blyksčių. Tačiau tiek dėmesio, kiek jo sulaukia pirmosiose po sugrįžimo lenktynėse Australijoje, septyniskart "Tour de France" čempionas dar nebuvo regėjęs.

Eina iš proto

Visas dviračių sporto pasaulis jau kelis mėnesius dalyvauja realybės šou "L.Armstrongas: sugrįžimas". Parengiamieji darbai baigėsi, o šią savaitę prasidėjo pats šou.

Pirmosios ant dviračio balno vėl sėdusio L.Armstrongo lenktynės sulaukė tiek dėmesio, kiek prestižinės "Tour de France", "Giro d'Italia" ir "Vuelta Espana" kartu sudėjus. O juk tai – tik pirmasis sezono startas, "Tour Down Under" lenktynės Australijoje.

Jų organizatoriai gali trinti rankas. Šiemet bus sumušti visi žiūrimumo ir transliacijų rekordai, kurie kažin ar kada nors bus pagerinti. Pro mikrofonų ir reporterių jūrą į startą ir po finišo priverstas brautis L.Armstrongas šypsosi.

"Kad sugrįžau, gailėjausi vienintelį kartą – kai pirmajame etape leidausi nuo kalno 106 km/val. greičiu, – visus prajuokino 37-erių amerikietis. – Bet apskritai jaučiuosi puikiai. Šiek tiek nelengva grįžti į ritmą, bet man patinka kankintis."

Septyniskart "Tour de France" čempionas nelenktyniavo trejus su puse metų, todėl nekelia sau tikslo laimėti jau pirmąjį startą po sugrįžimo. Po trijų etapų jis žengė 21-as (nuo lyderio atsiliko 34 sek.), o daugiausia dėmesio skyrė kitam savo tikslui – kovai su vėžiu. Jis jau buvo susitikęs su Australijos ministru pirmininku Kevinu Ruddu, o kiekviena įmanoma proga kalba apie kovą su vėžiu.

Dėmesys – reikalingas

Pritraukti kuo daugiau lėšų "Lance Armstrong/Livestrong" fondui – toks yra svarbiausias amerikiečio troškimas. Sėklidžių vėžį prieš dešimtmetį įveikęs sportininkas nuo to laiko tapo aktyviu kovotoju su klastinga liga.

"Sėdėdamas ant dviračio vis dar jaučiu didžiulį malonumą. Jei to nebūtų, tikrai nebandyčiau toliau sportuoti. Tačiau kaskart galvoju apie kovą su vėžiu. Sugrįžau ne tam, kad ką nors laimėčiau ar ką nors įrodyčiau. Noriu, kad visas pasaulis atkreiptų dėmesį į kovą su šia baisia liga", – pabrėžė L.Armstrongas.

Žinoma, pergalės tą dėmesį dar padidintų. Todėl amerikietis kaupia jėgas "Tour de France" lenktynėms ir galbūt aštuntajai pergalei. Dar sykį triumfuoti Prancūzijos keliuose L.Armstrongui padės ir lietuvis. Dviračių sporto legenda pakvietė į savo leitenantus "Astana" atstovaujantį Tomą Vaitkų.

Nori prancūzų meilės

L.Armstrongui svarbu ne tik laimėti "Tour de France". Dviratininkas nori pagaliau užkariauti prancūzų širdis. Nors amerikietis įspūdingas pergales skynė vieną po kitos, Prancūzijoje iki šiol gaji nuomonė, kad jis sukčiaudavo. Apie L.Armstrongą ir dopingą prirašyta kalnai straipsnių ir knygų.

"Jis turbūt yra labiausiai tikrintas sportininkas per visą istoriją, bet nė vienas tų įtarimų nepasitvirtino. Mums to užtenka", – kalbėjo Tarptautinės dviračių sąjungos prezidentas Patas McQuaidas.

L.Armstrongas taip pat atmetė visus kaltinimus, pridūręs, kad po sugrįžimo jau davė 13 mėginių. "Tos kalbos manęs neveikia. Vėl darau savo mėgstamą darbą ir jaučiuosi puikiai. Tikrai esu geresnės sportinės formos nei prieš aštuonerius metus. Nors geriau to nerašykite – prancūzams tai nepatiks. Parašykite, kad esu siaubingos formos", – bendraudamas su Prancūzijos sporto dienraščiu "L'Equipe" kvatojo L.Armstrongas. Tačiau netrukus pripažino, kad iškovoti prancūzų meilę – dar vienas jo tikslas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Chm, o tikros tiesos (su dopingu) vis vien nesužinosim.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių