Lietuvos atstovas – tarp F2 vandens formulių prizininkų

Šeštadienio pavakarę Klaipėdoje pasibaigė F2 vandens formulių pasaulio čempionato trečiasis etapas – pirmoje vietoje Švedijos atstovė, prancūzas laimėjo antrąją vietą, o trečiąją prizinę vietą pelnė Lietuvos pilotas Edgaras Riabko.

Šeštadienį Klaipėdos kruizinių laivų terminale, uosto laivybos kanale įvyko F2 vandens formulių pasaulio čempionato finalas.

Prie starto linijos stojo dvidešimt profesionalių vandens bolidų pilotų iš viso pasaulio, tarp kurių ir Lietuvos atstovai – E. Riabko ir Egidijus Dagilis.

Penktadienį vykusiose kvalifikacinės varžybose E. Riabko iškovojo penktą startinę poziciją lemiamoms šeštadienio varžyboms, o E. Dagilis startavo dvidešimtas.

Finalo starto pozicija pilotams labai svarbi, plaukimas pirmuoju numeriu leidžia pirmam pasiekti geltoną plūdurą, už kurio prasideda lenkimai, o esančiam priekyje yra galimybė plaukti lygiu vandeniu, tuo metu plaukiantiems už jo – aplenkti lyderį labai sunku.

Pirmoje pozicijoje šiandienos finale startavo penktadienio lyderis britas Matthew Palfreymanas.

Vienas iš čempionato lyderių E. Riabko prieš šį čempionatą atnaujino variklį, įsigijo naujus sraigtus.

Edgaras teigė, kad daug metų treniruojasi ir mano, kad galbūt dabar atėjo laikas laimėti. Šiandien varžybose Edgaras iškovojo prizinę – trečiąją vietą.

Šiame pasaulio čempionate dar liko trys etapai, todėl Lietuvos atstovas dar turi šansų užlipti ir ant pirmosios vietos nugalėtojo pakylos.

Po įnirtingų 45 minutes trukusių varžybų pirmuoju numeriu šį čempionatą užbaigė švedė Mathilda Wiberg, antrasis liko prancūzas Nelsonas Morinas.

Nugalėtoja po varžybų džiaugėsi rezultatu, sveikino ir kitus varžovus, sakydama, kad dalyvaudami čempionate laimėjo visi.

Švedė Matilda buvo viena iš dviejų moterų, dalyvavusių varžybose.

Šiame pasaulio čempionate pilotų laukia dar trys etapai Italijoje ir Portugalijoje.

Kitas vandens formulių F2 pasaulio čempionato etapas rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis vyks San Nazzaro, Italijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių