Lietuvos paralimpiečiai įsikūrė Paryžiaus kaimelyje ir laukia žaidynių atidarymo

  • Teksto dydis:

Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkai pirmadienio vakarą atvyko į Paryžiaus paralimpinį kaimelį, o antradienį jau liejo prakaitą treniruotėse. Iki oficialaus žaidynių atidarymo likus vienai dienai, sportininkai atvėrė namais tapusio kaimelio duris ir supažindino su savo kasdienybe.

Paryžiaus Sen Deni rajone įsikūrusiame kaimelyje pirmieji apsigyveno plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė bei lengvaatletis Donatas Dundzys. Sportininkus čia lydi ir jų treneriai, ir kitas personalas – masažuotojas, komandos gydytojas, komandos vadovė. Tris butus, kur po vieną ir po kelis kambariuose įsikūrė Lietuvos delegacijos nariai, jau papuošė Lietuvos Trispalvės ir vėliavos su Vyčiu.

„Pirmadienio vakarą į Paryžių atvykę sportininkai įsikūrė kaimelyje, o šaulė Raimeda Bučinskytė išvyko į Šatoru miestelį, esantį už keturių valandų kelio automobiliu. Būtent ten esančioje šaudykloje vyks paralimpinių žaidynių šaudymo varžybos, ten šios sporto šakos atstovai ir gyvens.

Gyvenimo sąlygos kaimelyje tikrai pakankamai geros, esame kaimynai su latviais ir estais – gyvename tame pačiame pastate. Antradienį sportininkai jau išbandė treniruočių bazes, o trečiadienį žaidynės bus oficialiai atidarytos, prasidės startai“, – sakė Lietuvos paralimpinės misijos vadovė Asta Narmontė.

Paralimpinių žaidynių debiutantė G. Čepavičiūtė neslėpė, kad kaimelis ir jame tvyranti žaidynių atmosfera sužavėjo. Plaukikė jau spėjo surengti pirmą treniruotę „La Defense“ arenoje.

„Pirmieji įspūdžiai yra nuostabūs. Didelį įspūdį paliko kaimelis ir jame esantis kiekis žmonių. Labai smagu. Viskas čia puiku. Maistas puikus, o darbuotojai ir savanoriai labai geranoriški, paslaugūs. Yra tradicija tarp paralimpiečių keistis savo šalių ženkliukais, pradėjau ir aš tai daryti, labai smagu.

Treniravausi treniruočių baseine, bet jau mačiau ir pagrindinį baseiną. Pasirodė jis man trumpas, o tai, sako, geras ženklas. Trečiadienį jau galėsiu išbandyti ir didįjį baseiną, ten bus treniruotė. Nekantriai laukiu ir varžybų, noriu pajusti tą atmosferą su žiūrovais“, – įspūdžiais dalijosi G. Čepavičiūtė.

G. Čepavičiūtė ir D. Dundzys trečiadienio vakarą neš Lietuvos Trispalvę per žaidynių atidarymo ceremoniją, kuri vyks Paryžiaus širdyje – Konkordijos aikštėje ir Eliziejaus laukuose.

„Didelė garbė bus atstovauti Lietuvai ir nešti jos vėliavą per atidarymą. O po to laukia jau ir startas. Šiandien turėjau treniruotę salėje su komandos gydytoju Kęstučiu Linkumi. Prasitampėme, padarėme įvairių pratimų, jaučiuosi gerai ir tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – sakė antrą kartą paralimpinėse žaidynėse dalyvaujantis lengvaatletis D. Dundzys.

2024 m. rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 d. Prancūzijoje, vyksiančiose Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 9 sportininkai: lengvaatlečiai Andrius Skuja Aušra Garunkšnytė, Donatas Dundzys, Oksana Dobrovolskaja ir Eivydė Vainauskaitė, plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis ir šaulė Raimeda Bučinskytė.

Lietuvos paralimpiečių startų Paryžiuje tvarkaraštis (Lietuvos laiku):

Rugpjūčio 28 d., trečiadienis

21.00 val. Paryžiaus vasaros paralimpinių žaidynių atidarymo ceremonija

Rugpjūčio 30 d., penktadienis

11.07 val. Plaukimas. Gabrielė Čepavičiūtė (SM6 klasė – 200m kompleksiniu būdu). Atranka

19.01 val. Plaukimas. Gabrielė Čepavičiūtė (SM6 klasė – 200m kompleksiniu būdu). Finalas

21.50 val. Lengvoji atletika. Donatas Dundzys (F37 klasė – rutulio stūmimas). Finalas

Rugpjūčio 31 d., šeštadienis

12.42 val. Plaukimas. Edgaras Matakas (S11 klasė – 50m laisvu stiliumi). Atranka

13.00 val. Šaudymas. Raimeda Bučinskytė (10 metrų pneumatiniu pistoletu). Atranka

15.45 val. Šaudymas. Raimeda Bučinskytė (10 metrų pneumatiniu pistoletu). Finalas

21.27 val. Plaukimas. Edgaras Matakas (S11 klasė – 50m laisvu stiliumi). Finalas

Rugsėjo 3 d., antradienis

13.00 val. Lengvoji atletika. Oksana Dobrovolskaja (F11 – disko metimas). Finalas

Rugsėjo 4 d, trečiadienis

11.05 val. Lengvoji atletika. Andrius Skuja (F46 klasė – rutulio stūmimas). Finalas

13.02 val. Lengvoji atletika. Eivydė Vainauskaitė (F46 klasė – rutulio stūmimas). Finalas

Rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

11.10 val. Plaukimas. Edgaras Matakas (SB11 klasė – 100m krūtine). Atranka

19.01 val. Plaukimas. Edgaras Matakas (SB11 klasė – 100m krūtine). Finalas

Rugsėjo 6 d., penktadienis

11.00 val. Dziudo imtynės. Osvaldas Bareikis (J2 klasė – svorio kategorija iki 73 kg). Atranka

17.00 val. Dziudo imtynės. Osvaldas Bareikis (J2 klasė – svorio kategorija iki 73 kg). Finalai

12.50 val. Lengvoji atletika. Donatas Dundzys (F37 klasė – disko metimas). Finalas

Rugsėjo 7 d., šeštadienis

10.57 val. Plaukimas. Gabrielė Čepavičiūtė (S6 klasė – 100m nugara). Atranka

18.53 val. Plaukimas. Gabrielė Čepavičiūtė (S6 klasė – 100m nugara). Finalas

Rugsėjo 8 d., sekmadienis

10.30 val. Lengvoji atletika. Aušra Garunkšnytė (T12 klasė – maratonas).

Oficialų Paryžiaus paralimpinių žaidynių tvarkaraštį galite rasti ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Karštai tikiu- paraolimpiečiai į Lietuvą parveš tikrai daug daugiau medalių, nes mūsų invalidai yra patys sveikiausi invalidai pasaulyje, nes už pinigus čia galima nusipirkti bele ką, tik reikia turėti koridorių prie atitinkamų gydytojų. Taip šneku iš stebėjimų savo aplinkos, kai neva k ai invalidai su stuburo ligomis dėl savo darbo kilnoja nemažus sunkumus ir net neužkliūva jokiai komisijai. Mano nuomone, tas pats ir su para komiteto pirmininku B.- kažkada gal ir turėjo avariją, bet sugydė, sudėdami plokštelių, nu ir dabar laksto labai spėriai, savo akimis mačiau ne kartą, invalidumo aš tikrai nepastebėjau, tai gal jau laikas peržiūrėti jo reikaliukus ar yra pateptųjų kasta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių