Lietuvos studentų irklavimo rinktinė iš Zagrebo grįžta su dviem aukso medaliais

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 27 d.–rugsėjo 1 d. Kroatijos mieste Zagrebe vykusiame Europos universitetų irklavimo čempionate Lietuvos irkluotojai iškovojo du aukso medalius.

Pirmieji aukso medalį iškovojo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) irkluotojai Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis. Jie M2X valčių klasėje finale 2000 m. distanciją įveikė per 6 min. 29.77 sek. ir už savęs paliko Zagrebo ir Budapešto universitetų įgulas.

„Viskas vyko pagal planą, – po finalo sakė Dovydas Nemeravičius. – Nebuvo lengva dėl didelio karščio, bet rezultatu esame patenkinti. Turėjome problemų su valtimi, nors tai nesutrukdė iškovoti medalį. Nepaisant visko, rezultatą vertinu labai gerai.“

Auksu Zagrebe sužibo ir Pasaulio universitetų žaidynių čempionas Povilas Stankūnas, kuris vienviečių valčių A finale 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 53.88 sek.

„Čempionatas praėjo sklandžiai, labai džiaugiuosi dėl savo rezultato, – po finalo sakė VDU irkluotojas P. Stankūnas. – Pavyko asmeninį laiką vienvietėje pasigerinti net 4 sek. Truputi nustebino varžovai finale, tikrai nesitikėjau, kad taip greit irkluos. Ties kilometru irklavau tikrai labai geru greičiu, tačiau puse distancijos kirtau tik 4-oje vietoje, todėl reikėjo nieko nelaukti ir finišuoti kuo anksčiau. Buvo labai sunku, kova buvo gera, pavyko atiduoti visas jėgas. O rezultatas ir aukso medalis visa tai atpirko.“

Europos universitetų irklavimo čempionate taip pat startavo Klaipėdos universiteto įgula, kuri M2- valčių klasėje A finale distancija įveikė per 7 m. 22.15 min. Valdas Venckus ir Paulius Černevičius čempionate užėmė 4-tą vietą.

Lietuvos sporto universiteto irkluotoja Eglė Mažvilaitė W1X valčių klasėje A finale distancija įveikė per 8 min. 38.33 sek. Ir užėmė 5-tą vietą. Toje pačioje klasėje irklavusi VDU irkluotoja Ugnė Šakickaitė plaukė B finale ir distanciją įveikusi per 8 min. 42.65 sek. užėmė 9-tą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių