Paryžiaus paralimpinių žaidynių uždaryme – Lietuvos trispalvė

  • Teksto dydis:

Paryžiuje oficialiai uždaromos XVII vasaros paralimpinės žaidynės, kuriose dvi savaites 4,4 tūkst. pačių geriausių pasaulio paraatletų iš 168 delegacijų net 22 sporto šakose varžėsi dėl 549 medalių komplektų. Tarp planetos geriausiųjų kovojo ir Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkai.

Paryžiaus Sen Deni rajone esančiame „Stade de France“ stadione didžiausio pasaulio žmonių su negalia sporto renginio uždarymo ceremonijoje Lietuvos trispalve mojavo žaidynių debiutantė Raimeda Bučinskytė. Be nacionalinės komandos šaulės, uždaryme dalyvavo plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė ir maratoninkė Aušra Garunkšnytė, šaliai atstovavo ir paralimpinės rinktinės treneriai, personalas.

Lietuvos delegacija namo grįš su vienu bronzos medaliu, jį mūsų šaliai penktadienį iškovojo dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, treniruojamas Algio Mečkovskio. Sportininkui šios žaidynės – trečios karjeroje.

Nesinorėtų išskirti nė vieno, nes žinau, kiek jėgų – fizinių ir psichologinių – atidavė kiekviena ir kiekvienas iš jų.

„Labai džiugu dėl Osvaldo, jo trenerio Algio ir medalio, kurį jie Lietuvai iškovojo antrose žaidynėse iš eilės. Aukštomis vietomis nudžiugino, savo meistriškumą pademonstravo ir kiti rinktinės sportininkai. Nesinorėtų išskirti nė vieno, nes žinau, kiek jėgų – fizinių ir psichologinių – atidavė kiekviena ir kiekvienas iš jų. Vieni buvo arčiau apdovanojimų, kiti toliau, dar kiti debiutavo ir susipažino su auščiausiu lygiu, klodami sau pamatus ateičiai. Sveikinu kiekvieną sudalyvavus ir garbingai atstovavus Lietuvai.

Visi paraatletai, besivaržantys šiame sporte, yra daugiau nei sportininkai, o paralimpinis judėjimas yra daugiau nei sportas. Mes turime misiją įgalinti žmones per sportą, siekti įtraukios visuomenės, lygių galimybių visiems žmonėms, nepriklausomai nuo jų negalios. Šis sportas turi svarbią socialinę dedamąją, Paryžiuje atlikome ir šią misiją“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos nacionalinei paralimpinei rinktinei Paryžiuje atstovavo lengvaatlečiai Aušra Garunkšnytė, Oksana Dobrovolskaja, Eivydė Vainauskaitė, Donatas Dundzys, Andrius Skuja, plaukikai Gabrielė Čepavičiūtė ir Edgaras Matakas, šaulė R. Bučinskytė ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis. Lietuvos ekipai tai buvo jubiliejinės, dešimtos paralimpinės žaidynės po Nepriklausomybės atkūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių