Pristatomas Olimpinis mėnesis: ką jis žada?

Vaikai vis mažiau juda ir tai paskatina įvairias sveikatos problemas ateityje, todėl Lietuvos tautinis olimpinis komitetas spalį skelbia Olimpiniu mėnesiu.

Kas vyks per jį ir ar moksleiviai susitiks su stipriausiais šalies sportininkais, kurie varžėsi ir Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, plačiau papasakojo LTOK Olimpinio švietimo direkcijos vadovas Kasparas Šileikis.

– Koks tai mėnuo ir kas vyks?

– Olimpinis mėnuo yra vienas iš tų projektų, kurio laukia ne tik dalyviai, bet ir mes patys. Organizuoti tokį projektą, kuris yra susijęs su sveika gyvensena ir vaikų sveikata, yra vienas malonumas. Olimpinis mėnuo – visą spalio mėnesį trunkantis projektas, kuris skatina sveiką gyvenseną. Kalbama apie sveiką mitybą, fizinį aktyvumą būtent pradinukų tarpe.

– Kodėl toks mėnuo sugalvotas?

– Tyrimai rodo, kad fizinio aktyvumo lygis tarp pradinio amžiaus vaikų vis krenta ir su tuo yra susiję daugybė padarinių. Šiais metais turėsime atskirą esporto temą, kurios metu kalbėsimės, kaip galima įžvelgti technologijų gerąją prasmę, kaip galima pažaboti žaidimus, kad pasitarnautų vaikų fizinės gerovės, fizinės sveikatos ir emocinės sveikatos labui.

– Kokios temos bus nagrinėjamos?

– Nagrinėsime keturias temas, per keturias savaites. Bus fizinio aktyvumo tema, fizinio raštingumo tema, sveika mityba ir jau minėta e.sporto tema.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar vaikai yra skatinami fiziškai daugiau judėti per šį mėnesį?

– Į projektą įsitraukė daugybę mūsų mylimų olimpiečių, kurie paruoš vaikams daugybę mankštų. Taipogi į projektą įsitraukė daugybę fizinio aktyvumo, lavinimo trenerių ir ekspertų, specialistų iš visos šalies. Būtent jie patars, rekomenduos ne tik vaikams, bet ir mokytojams, kaip pamokų metu, kaip pertraukų metu galima skatinti fizinį aktyvumą.

– Gal per šį olimpinį mėnesį vaikai susitiks su olimpiečiais?

– Tikrai taip. Planuojame, kad kiekvieną savaitės penktadienį kartu su olimpiečiais vyksime aplankyti laimingųjų klasę. Olimpiečiai pristatys savo karjeras, vaikai gaus galimybę su jais kartu pasportuoti, padaryti mankštas.

– Kada mėnuo prasideda ir kas gali jame dalyvauti?

– Registruotis galima iki rugsėjo 23 d., o pats projektas vyks nuo rugsėjo 30 d. iki spalio 25 d. Registruotis gali pradinių klasių mokytojai. O registraciją galite rasti mūsų Lietuvos olimpinio komiteto svetainėje arba olimpinismenuo.lt svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių